În această perioadă, în care oamenii încearcă să se ferească de îmbolnăviri şi poartă măşti medicale, orădenii trebuie să se gândească şi la muncitorii din sectorul salubrităţii.

Operatorul licenţiat de salubritate, RER Vest, a făcut un apel către cetăţeni, cerându-le să arunce măştile de protecţie exclusiv printre deşeurile menajere, şi nu în fracţia uscată, printre deşeurile reciclabile. Astfel, măştile posibil contaminate nu vor ajunge în mâinile muncitorilor Eco Bihor, care sortează deşeurile reciclabile aruncate de orădeni în containerele sau sacii de culoare galbenă.

"Întrucât la Eco Bihor au fost găsite în hala de sortare mai multe măşti de protecţie printre deşeuri, operatorul de salubritate RER Vest face un apel către orădeni să nu mai arunce măştile folosite împreună cu deşeurile colectate separat (fracţia uscată), pentru a evita posibila contaminare a personalului care sortează deşeurile reciclabile în hala de la Eco Bihor", se arată într-un comunicat transmis marţi de Primăria Oradea.

Oricum, măştile medicale nu sunt deşeuri reciclabile, aşadar, ele nu pot fi sortate, măcinate şi transformate în noi materii prime, tocmai pentru că ar putea fi contaminate cu diverşi viruşi.