După ce a dat jos schelele de pe faţada dinspre strada Mihai Eminescu a Palatului Apollo, constructorul a dezvelit recent şi o parte din faţada dinspre strada Republicii a cunoscutei construcţii ridicate în urmă cu mai bine de 100 de ani în centrul Oradiei.

Faţadele palatului au elemente preluate din stilurile Empire sau Biedermeier, manieră ornamentală întâlnită în aceeaşi perioadă la Viena, Berlin sau Budapesta.

"Lucrările de reabilitare sunt executate de Constructorul Sălard, valoarea investiţiei este de 2.885.543,83 lei fără TVA", se arată într-un comunicat transmis, joi, de Primărie.

Până acum a fost reabilitată faţada dinspre strada Mihai Eminescu: desfacerea tencuielii la faţade, curăţare şi completare a elementelor decorative, reparaţii profile, scafe, cornişă, tencuieli exterioare speciale executate manual la faţade, zugrăveli exterioare la faţade, inclusiv a ornamentelor, restaurarea grilajelor metalice, vopsirea tâmplăriei metalice la balcoane.

La faţada dinspre Republicii au fost desfăcute tencuielile au fost curăţate şi completate elementele decorative în proporţie de 45%, au fost reabilitate tâmplăriile din lemn, s-au realizat lucrări de consolidare la balcon, au fost refăcute tencuielile la faţade în proporţie de 30% şi zugrăveala faţadei în proporţie de 20%.

Reabilitatea va fi gata în întregime până la 31 decembrie 2019.