Comisia de circulația din cadrul Primăriei Oradea a aprobat închiderea circulației rutiere în Piața Unirii, de la intersecția cu strada Primăriei până la intersecția cu strada Iuliu Maniu, pe 21 august, între orele 6 și 24.

În acea zi, în Piaţa Unirii vor poposi mai multe care alegorice în cadrul unei noi ediţii a Carnavalului Florilor.

"Pentru a preveni eventuale blocaje în trafic, se recomandă trasee alternative pe strada Primăriei, Tudor Vladimirescu sau Piaţa 1 Decembrie", se precizează într-un comunicat transmis, miercuri, de Primărie.

Carnavalul Florilor este un eveniment cu tradiţie, pe care Primăria Oradea, prin APTOR, îl organizează în parteneriat cu Primăria oraşului Debrecen şi compania Főnix, care construieşte carele alegorice.

Aflat la ediţia cu numărul 14, evenimentul din acest an se va desfăşura în totalitate în Piaţa Unirii, parada prin oraş fiind anulată din cauza numeroaselor lucrări de infrastructură.

Programul artistic dedicat acestui eveniment va începe la ora 12, când pe scena secundară din Piaţa Unirii vor putea urca trupe de majorete, dansuri folclorice sau alte forme de manifestare culturală. Scena va fi amplasată în spatele statuii Regelui Ferdinand, în zona carelor alegorice.

Seara se va încheia cu un spectacol de gală în Piaţa Unirii, susţinut de unul dintre cei mai mari pianişti ai lumii, Balázs Havasi. Merită precizat că evenimentul este sold-out, cele circa 2.300 de bilete fiind cumpărate în doar câteva zile.