Deşi nu are curse internaţionale, şi la Aeroportul din Oradea au fost luate măsuri de prevenire a îmbolnăvirii cu coronavirusul ucigaş apărut într-un oraş din China şi răspândit apoi la sute de persoane, dintre care unele şi-au pierdut viaţa. 

"Am avut astăzi (n.r. – joi) o întâlnire cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Bihor. Chiar dacă nu avem zboruri internaţionale, şi noi am luat măsuri, precum distribuirea de pliante informative despre acest virus. De asemenea, cei de la DSP Bihor au instruit asistentele medicale privind ce trebuie să facă dacă se prezintă cineva cu simptome", a declarat pentru BIHOREANUL Dan Bălăcel, directorul interimar al Aeroportului Internaţional Oradea. 

După cum se ştie, în această perioadă aerogara din municipiu este folosită numai de compania Tarom, care operează curse doar pe ruta Bucureşti – Oradea şi retur. 

Totuşi, pe lângă distribuirea de pliante informative, DSP Bihor a furnizat Aeroportului aşa numitele "Carduri de alertă pentru sănătate", care trebuie prezentate medicilor de către cei care se întorc dintr-una din cele patru provincii din China. 

Potrivit directorului Dan Bălăcel, în aerogară au fost amplasate şi materiale de protecţie cum ar fi mănuşi şi măşti pentru pasagerii care le doresc. "Avem o cantitate pe stoc, dar am comandat şi altele", a precizat acesta. 

"Pe toată perioada cât e deschis Aeroportul, până după ultimul zbor, avem asigurată asistenţa medicală", a mai adăugat Bălăcel. 

Joi, Ministerul Sănătăţii a făcut o serie de recomandări pentru aeroporturile pe care se operează curse internaţionale. Pe astfel de aerogări, pe lângă celelalte măsuri, se recomandă şi instalarea de scannere termice pe fluxurile de pasageri pentru detectarea pasagerilor a căror temperatură corporală este mai mare de 38 ᴼC.

Citeşte şi:

Două angajate ale Filarmonicii şi un violonist din Oradea, printre muzicienii care s-au întors din China. Nu prezintă simptome ale virusului ucigaş

DSP Bihor: Informaţii esenţiale despre coronavirus pentru bihoreni şi medicii din judeţ