Pentru a decongestiona traficul în zona sensului giratoriu de la ieşirea din Oradea spre Arad, municipalitatea investeşte în patru bretele pentru viraje la dreapta în jurul acesteia. 

Reprezentanţii Primăriei au anunţat, miercuri, că breteaua de legătură din Calea Aradului spre Calea Sântandreiului va fi amenajată de o asociere condusă de SC Drumuri Bihor, cu 1,2 milioane lei, fără TVA, iar licitaţia pentru drumul colector care porneşte din Calea Sântandreiului şi iese spre Arad a fost publicată de curând. 

Potrivit comunicatului transmis de Primărie, contractul de proiectare şi lucrări cu asocierea formată din SC Drumuri Bihor şi Aquacons SRL pentru acest drum de legătură a fost semnat pe 2 iulie, în urma procedurii de licitaţie. 

"Durata contractului este de 5 luni, din care proiectarea este 2 luni, iar lucrările de execuţie 3 luni. Valoarea acestei lucrări este de 1.192.771,58 lei fără TVA", se arată în informare. 

Totodată, au anunţat reprezentanţii municipalităţii, a fost publicat în sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP) anunţul pentru atribuirea contractului ce prevede proiectarea şi execuţia drumului colector care porneşte din Calea Sântandrei şi ajunge în Calea Aradului, data limită de depunere a ofertelor fiind de 16 august, ora 15. 

Valoarea totală estimată fără TVA este de 2.262.894,74 lei, iar durata contractului este 6 luni, din care execuţia propriu-zisă este de 4 luni.

"În cadrul acestei lucrări se va realiza un drum colector între drumul de centură al municipiului Oradea, respectiv strada Calea Sântandrei, şi drumul naţional DN79 Arad, Calea Aradului, care va dirija circulaţia spre complexele comerciale existente", au explicat reprezentanţii PMO. 

Lungimea drumului este de 360 m şi va începe din Calea Sântandrei "printr-un drum colector diagonal în zona viitorului magazin Hornbach, racordare cu acces la magazin şi Calea Aradului prin giraţie, tronson de-a lungul Căii Aradului până la zona asfaltată", potrivit aceleiaşi informări. 

Lucrările vor consta în amenajarea carosabilului cu două benzi de circulaţie, amenajarea unei giraţii, a unei alei cu o bandă din Calea Aradului în giraţie, a unor trotuare, precum şi lucrări privind iluminatul public şi scurgerea apelor pluviale.

Celelalte două drumuri colectoare, din partea dinspre Piaţa 100, vor fi scoase la licitaţie în cursul anului viitor.