Reprezentanții programului de sănătate KAPO, cei care vor să organizeze la Oradea cea mai mare oră de Kangoo Jumps de până acum din lume, au început pregătirile pentru doborârea recordului. Joi, aceștia au avut o întâlnire cu partenerii proiectului, în Sala Mare a Primăriei, ocazie cu care au oferit mai multe detalii despre eveniment.

1.500 de ghete rebound

Echipa KAPO este formată din cea care a adus sportul Kangoo Jumps, în urmă cu 11 ani în ţară: Kinga Sebestyen, Ligia Burtă, medic primar în medicina de laborator, Alin Iova, medic în medicină generală, şi Maria Fărcaş, medic primar în recuperare medicală.

Aceştia îi invită pe orădeni în 13 octombrie, în Piaţa Unirii, să participe la cea mai mare oră de Kangoo Jumps. "Avem nevoie de peste 1.300 de persoane, iar pentru eveniment Kinga va aduce în Piaţa Unirii 1.500 de ghete, care vor fi disponibile şi pentru persoanele dornice să se înscrie la fața locului", a explicat Ligia Burtă.

Echipa KAPO recomandă însă ca doritorii să se înscrie online, prin intermediul unei aplicaţii gratuite disponibile atât pe Android cât şi pe iOS - JumpsClass. După ce s-au înscris, aceştia trebuie să plătească o taxă de 25 lei ce va include închirierea unei perechi de ghete rebound potrivită, un tricou personalizat, băuturi răcoritoare şi diplomă de participare.

Tricourile cu logo-ul "OraDeA bate recordul" vor fi disponibile în trei culori: 500 vor fi roşii, 500 galbene şi 500 albastre.

Pe muzica fraţilor Jdieri

În ziua evenimentului, orădenii se vor prezenta începând cu ora 11, până cel târziu la ora 12.30 în Piaţa Unirii, pentru a-şi lua toate echipamentele. Cea mai mare oră de Kangoo Jumps va dura, de fapt, 40 de minute, pentru că în primele 10 minute va avea loc încălzirea, iar în ultimele minute participanţii vor face stretching.

Printre cei 23 de colaboratori prezenţi în Sala Mare a Primăriei s-a numărat şi Alin Baciu, membru în trupa orădeană Fraţii Jdieri, care va asigura muzica la eveniment. De asemenea, în grupul de colaboratori se află şi Jandarmeria Bihor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" şi Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, care au promis că vor aduce mulţi participanţi la eveniment. "Sper să motivez multe poliţiste şi poliţişti de Frontieră care să sară pe ghete", a spus purtătoare de cuvânt a instituţiei, Laura Bondar.

Organizatorii au întărit faptul că orice persoană este binevenită în ziua evenimentului, indiferent de vârstă. "La o acţiune de-a noastră am avut chiar şi o femeie în vârstă de 86 de ani, care a dansat pe ghete", a spus Maria Fărcaş.

Oradea a cucerit-o!

Tot în cadrul aceleaşi conferinţei, Kinga Sebestyen, fondatoarea sportului Kangoo Jumps în România, originară din Miercurea Ciuc, a declarat că s-a mutat definitiv în Oradea, pentru că a fost "cucerită de oraş". "Credeţi-mă că am susţinut cursuri de Kangoo, atât în România cât şi în Serbia, Bulgaria sau Suedia, dar nicăieri nu m-am simţit mai bine primită decât în Oradea, m-a cucerit oraşul. Mă mut de tot aici, o să îmi aduc chiar şi mama", a spus antrenoarea.

Kinga a venit în Oradea la finele anului trecut, când a pus bazele unui studiu ce are ca scop demonstrarea beneficiilor ghetelor rebound. Acest studiu este încă în desfăşurare, zeci de orădeni grupaţi în funcţie de problemele lor de sănătate participând în cadrul lui la ore de Kangoo Jumps.

Încercarea de a doborî recordul mondial de participanţi la o oră de Kangoo Jumps va face parte din Kangoo Jumps Festival, care va fi organizat în perioada 11 - 13 octombrie şi va include workshop-uri pentru instructori şi traineri, masterclass-uri cu prezentatori naţionali şi internaţionali şi concurs de coregrafie între instructori şi echipele lor din ţară şi străinătate.