Primăria a anunţat că a scos la licitaţie realizarea unei piste de alergare lungi de mai bine de un kilometru în Parcul Salca. Proiectul a fost ales să fie realizat chiar de către orădeni, în prima sesiune de bugetare participativă organizată în Oradea.

Pe terenul dintre pârâul Peţa şi strada Meiului au fost realizate în perioada 2014-2016 Parcul Salca I şi Parcul Salca II.

În completarea amenajărilor existente, se va realiza o pistă de alergare cu tartan în zona parcurilor alăturate. La începutul acestui an au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici ai acestei investiţii, pista urmând să aibă o lungime de 1074 m şi o lăţime 1,20 m.

"Miercuri, 21 august, Primăria Oradea a publicat pe site-ul instituţiei www.oradea.ro anunţul de participare la licitaţia privind contractarea serviciilor de proiectare şi de execuţie a lucrărilor pentru amenajarea unei piste de alergare în Parcul Salca", se arată într-un comunicat transmis de reprezentanţii municipalităţii.

Câştigătorul va trebui să realizeze proiectul tehnic şi să execute lucrările. Data limită de depunere a ofertelor în SICAP este 12 septembrie, ora 15.

Valoarea estimată este de 689.489.20 lei fără TVA, iar criteriul de atribuire a contractului va fi preţul cel mai scăzut. Durata prevăzută a lucrărilor este de trei luni.