Primăria Oradea a anunţat amenajarea unor noi locuri de parcare, circa 80, pe strada Oneştilor în locul garajelor desfiinţate şi 23 pe strada Morii. Tot pe strada din urmă municipalitatea va amenaja un parc de aproape 2.000 de metri pătraţi.

Lucrările la amenajarea locurilor de parcare şi accese auto din zona străzii Morii au început la finalul lunii mai. Cele 23 de locuri de parcare vor fi construite lângă blocurile X13-X14-AN11 şi se vor întinde pe o suprafaţă de 1.083 de metri pătraţi.

"De la începerea lucrărilor până în prezent au fost executate săpăturile şi stratul de balast atât la accesul auto cât şi la parcări, în proporţie de 100%, au fost montate bordurile, a fost reabilitat un podeţ în proporţie de 60% şi sunt executate lucrările de canalizare pluvială. Urmează realizarea stratului de piatră spartă, aşternerea mixturilor asfaltice şi marcajele rutiere", se arată în comunicat.

Valoarea contractului este de aproximativ 212.000 lei fără TVA, iar lucrările sunt executate de asocierea firmelor Drumuri Bihor, Proexco, Drum Asfalt şi Electofor.

De asemenea, Primăria Oradea a mai anunţat că, pe locul garajelor desfiinţate din zona străzilor Oneştilor (foto), vor fi amenajate 80 de locuri de parcare. Lucrările de amenajare vor începe în două săptămâni şi vor fi realizate în baza contractului de întreţinere şi reparaţii străzi încheiat cu firma Drumuri Bihor.

Tot pe strada Morii, municipalitatea a mai anunţat că va amenaja un parc de cartier, în spatele centrului comercial Selgros.

Momentan, proiectul se află în stadiul de evaluare. La deschiderea ofertelor pentru autorizarea lucrărilor, a proiectului tehnic de execuţie a lucrărilor, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări pentru amenajarea parcului s-a prezentat un singur ofertant.

Valoarea proiectului este de aproape 606.000 de lei fără TVA, iar în cazul în care oferta depusă va fi declarată câştigătoare, lucrările vor începe din luna august.

"Scopul investiţiei este modernizarea unui spaţiu verde degradat, în vederea creării unui parc contemporan, atractiv pentru locuitorii din zonă. Ne dorim ca parcul să fie un spaţiu util pentru toate vârstele, un spaţiu de odihnă care este destinat în acelaşi timp atât sportului cât şi plimbărilor în aer liber", a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.

Lucrările propuse în cadrul investiţiei sunt: amenajarea unui spaţiu de joacă pentru copii, amplasarea unui teren de baschet, realizarea a două alei transversale care să lege diferite zone ale parcului, platforme asfaltate delimitate de borduri din beton, amplasare bănci clasice cu spătar, montare masă şi bănci, montare coşuri de gunoi, amenajare spaţii verzi, amplasare rastere pentru biciclete, realizarea unui sistem de irigare automatizat, realizarea unui gard metalic la terenul de baschet, împrejmuirea parcului, realizarea iluminatului public.