Sebastian Covăşdan (foto dreapta), un tânăr de 31 de ani cunoscut în lumea interlopă din Oradea, a murit marţi seară, în urma unui grav accident în Marea Britanie.

Anunţul a fost făcut de apropiaţi ai acestuia, care au apelat, miercuri, la BIHOREANUL pentru a ajuta familia greu încercată să îi aducă trupul neînsufleţit acasă. Potrivit acestora, Covășdan era pasager într-o mașină implicată într-un accident al cărei șofer a și murit pe loc.

"Familia lui nu are o stare financiară foarte bună şi ai lui au nevoie de bani, ca să poată să meargă să-l aducă acasă. Au nevoie doar de bani să poata merge, plus alte cheltuieli, la ambasadă. Sora lui are două fetiţe, stau în chirie şi doar soţul lucrează. Sora lui m-a rugat sa mă ocup, dacă pot, ea trebuie să meargă azi în Londra", a transmis BIHOREANULUI Isabella Ciocnadi, o apropiată a familiei.

Cei care doresc pot să facă orice donaţie contactând direct familia, pe Facebook, fie în contul RO72INGB0000999908266828, deschis la ING pe numele Ciocnadi Bernadett Isabella.

Culmea este că tânărul şi-a transmis ultima călătorie în direct pe Facebook (vezi video mai jos). Filmarea a ajuns şi în posesia BIHOREANULUI, iar în ea se vede cum maşina în care sunt cei doi goneşte pe autostradă în noapte. Pe un fundal cu manele date la maximum, cei doi vorbeau ca şi cum ar fi fost băuţi, înjurând şi transmiţând diverse mesaje cu caracter obscen.

"Du-te mai încet, te rog", strigă, la un moment dat, Covășdan.

Accidentul s-a produs pe 8 octombrie, la ora 2, ora locală, pe o autostradă, în zona Cheshire. Din câte se pare, mașina în care erau cei doi, s-a lovit de o alta. În urma impactului devastator, şoferul, un român din Galaţi (foto stânga), ar fi murit pe loc, iar Covăşdan (foto dreapta) a fost dus la spital, la fel ca alte victime, din cealaltă mașină. De altfel, cazul său a stârnit emulaţie în domeniul online. Internauţii au făcut apel pe Facebook printre cei care îl cunosc să îi anunţe familia, pentru că era ținut în viață doar de aparate.

Ştefan Sebastian Covăşdan era un personaj cunoscut în Oradea, care s-a făcut remarcat, anul trecut, printr-un scandal public, după ce a postat pe Facebook, împreună cu un grup de prieteni, un filmuleţ în care apar în timpul unei partide de sex oral în Piaţa Unirii, pe soclul statuii lui Mihai Viteazul.

Filmarea a fost ştearsă ulterior de pe Facebook, însă Poliţia municipiului Oradea s-a autosesizat şi a început o anchetă, atât protagoniştii cât şi cel care i-a imortalizat fiind identificaţi. În aprilie, anul acesta, Covăşdan a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de ultraj contra bunelor moravuri, adică "efectuarea de acte sexuale orale explicite în public, şi distribuirea în public de imagini ce prezintă explicit o activitate sexuală", alături de el fiind inculpaţi şi femeia de moravuri uşoare care a participat la scenă, precum şi amicul care a filmat-o.