Dezvoltatorul ceh RC Europe a anunţat, joi, că amenajează un nou parc de retail în Oradea sub brandul NEST. Investitorii au cumpărat deja terenul şi au obţinut autorizaţia de construcţie.

Noua construcţie de tip "strip mall" va fi ridicată langă supermarket-urile Kaufland si Lidl, de pe Calea Borşului. Suprafaţa închiriabilă va fi de 6.500 mp.

Lucrările ar trebui să înceapă curând, durata lor fiind de 12 luni. Potrivit unui comunicat al RC Europe România, parcul de retail va fi inaugurat în prima jumătate a anului 2020, iar închirierea proiectului este de 70%, chiriaşi precum JYSK, Sportisimo, CCC, Pepco, Zoomania asigurându-şi prezenţa în cadrul proiectului".

"Suntem bucuroşi să anunţăm achiziţia terenului şi obţinerea autorizaţiei de construcţie pentru parcul de retail Nest Oradea. Suntem optimişti şi credem în potenţialul oraşului Oradea. Prin mixul de chiriaşi pe care îl va găzdui, Nest oferă vizitatorilor numeroase facilităţi, timpul fiind în favoarea clientului datorită accesării rapide a magazinului dorit, uşurinţei cu care poate parca,  dar şi distanţei mici dintre magazine" , a declarat, potrivit comunicatului, Andrei Raţi, director RC Europe România.

RC Europe este un investitor şi dezvoltator ceh specializat în dezvoltarea, administrarea şi acordarea consultanţei în materie de proprietăţi de retail, clădiri de birouri şi rezidenţiale cu operaţiuni în Republica Cehă, România, Serbia şi Croaţia.

Societatea a dezvoltat şi administrează mai multe clădiri de birouri, centre comerciale, clădiri rezidenţiale şi lanţuri de supermarketuri.

În România, RC Europe a finalizat deja proiectul unui parc de retail sub brandul Nest cu o suprafaţă închiriabilă de peste 3.800 de metri pătraţi în Dorohoi şi deţine 5 clădiri de birouri în Craiova, Piteşti, Drobeta şi Slatina, cu o suprafaţă închiriabilă de peste 20.000 mp. Societatea plănuieşte, de asemenea, să dezvolte o clădire de birouri Clasa A în Bucureşti sub numele ARC, cu o suprafaţă închiriabilă de 30.000 de metri pătraţi, precum şi alte parcuri de retail în Miercurea Ciuc şi Sighişoara.