Un orădean în vârstă de 18 ani este internat în stare gravă la Spitalul Judeţean şi va fi transferat, cu elicopterul, la Timişoara pentru o operaţie complexă de fixare a bazinului, el fiind în comă indusă. 

Tânărul a fost implicat într-o autoaccidentare petrecută, sâmbătă, pe centura Oradiei. Colegii lui de la Colegiul Eminescu s-au mobilizat cu zecile să doneze sânge şi au format cozi, luni dimineaţă, la Centrul de Transfuzie Sanguină de pe strada Louis Pasteur. Sunt însă şi tineri de la Gojdu care au sărit să-l ajute. 

Orădeanul, Darius B. (foto), a ajuns în stare gravă la spital după ce, sâmbătă seară, a intrat cu maşina, un Mercedes, într-un parapet şi un stâlp de electricitate de pe marginea șoselei de centură. 

"Sâmbătă, la ora 20.28, la intersecţia străzii Ogorului cu strada Apateului, un tânăr de 18 ani din Oradea în timp ce conducea un autoturism dinspre strada Nufărului înspre Calea Aradului nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, adică carosabil umed, autoturismul a intrat în derapaj, a părăsit partea carosabilă înspre dreapta şi a lovit parapetul metalic şi un stâlp de electricitate", a precizat pentru BIHOREANUL ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău.

Orădeanul a fost internat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean. "Tânărul a suferit politraumatisme, fractură de bazin, fractură de femur şi a pierdut mult sânge în urma şocul hemoragic", a precizat dr. Carmen Pantiş. Tocmai de aceea, băiatul a avut nevoie de 10 unităţi de sânge, care i-au şi fost furnizate prin transfuzii. 

Luni, Darius va fi transferat cu elicopterul la Clinica Casa Austria, secţie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara, pentru o intervenţie complexă de fixare a bazinului. 

Orădeanul este în stare stabilă, dar gravă.