Patru tineri din Germania şi Spania, voluntari ai Fundaţiei Life Tineret din Oradea, şi-au propus să sărbătorească Ziua Mondială a Apei prin adunarea gunoaielor de pe malurile Crişului Repede.

Helena, Judith, Armand şi Daniel au venit la Oradea în luna septembrie a anului trecut, pentru a se implica în proiectul “The Green City” (Oraşul verde), derulat de fundaţie prin programul de mobilitate Erasmus+. Aşa cum BIHOREANUL a arătat într-un articol despre cei patru voluntari, toţi sunt preocupaţi de probleme de mediu şi şi-au propus să-i facă şi pe orădeni mai conştienţi despre importanţa ecologiei.

Drept urmare, între 20 şi 22 martie, cei patru voluntari vor să iasă la curăţenia malurilor râului,  între podurile Densuşianu şi Mareşal Constantin Prezan. „Apele ţării sunt un element esenţia în ecosistemul din comunitate, sunt sursa de apă fără de care viaţa nu ar putea fi prezentă şi totodată, împreună cu malurile lor, asigură habitatul multor specii de animale şi un loc de relaxare. Cu ocazia Zilei Mondiale a Apelor, venim să tragem un semnal de alarmă că suntem responsabili de protejarea calităţii resurselor de apă”, se arată în apelul lansat de cei patru voluntari pe Facebook.

Aşadar, orice orădean este invitat să se alăture acţiunii. Curăţenia se va face atât pe maluri, cât şi pe cursul apei, din bărci. Sacii şi mănuşile necesare vor fi asigurate de firma Plastor, sponsor al acţiunii.