Peste 20 de liceeni din Bihor şi alte judeţe ale ţării, participanţi într-una din şcolile de vară organizate de Universitate, au vizitat vineri şi redacţia săptămânalului BIHOREANUL şi a portalului eBihoreanul.ro.

Însoţiţi de profesori de la specializarea Jurnalism a Universităţii orădene, mai precis de Irina Pop şi de Florin Ardelean, elevii au aflat de la directorul ziarului, Mircea Chirilă, şi de la redactori cum funcţionează o redacţie de ziar, ce presupune munca unui jurnalist, dar şi care sunt provocările actuale, într-o perioadă în care oricine poate avea pretenţia că distribuie ştiri pe reţelele de socializare, însă în realitatea "împrăştie" informaţii neverificate.

Liceenii au fost curioşi să afle cât va mai "rezista" ziarul tipărit, având în vedere apetitul generaţiilor de acum faţă de online. Răspunsul la această întrebare este imposibil de dat, aşa cum au precizat Chirilă şi Ardelean deopotrivă. "BIHOREANUL este cel mai viu ziar din Oradea şi va fi ultimul care va muri. Eu sper să nu se întâmple asta în viaţa noastră", le-a spus Ardelean elevilor.

În perioada 15-28 iulie, elevi din clase de-a X-a şi de-a XI-a participă la Şcoala de Vară "Polis" organizată de Universitatea din Oradea şi menită să-i ajute pe tineri să afle ce fel de specializare li se potriveşte şi la ce facultate ar trebui să se înscrie, după ce vor absolvi liceul.

Timp de două săptămâni, tinerii dorm în căminele din campusul universitar, mănâncă la cantina studenţească, participă la diferite seminarii şi ateliere şi fac vizite în instituţii sau felurite entităţi.

În această vară, Universitatea organizează trei şcoli de vară: "Polis" este profilată pe ştiinţe umaniste, iar celelalte două sunt din domeniile ştiinţe economice, respectiv inginerie. Organizarea acestor tabere este susţinută financiar cu fonduri de la Ministerul Educaţiei.