În următorul an universitar, studenții Universității din Oradea vor putea merge la studii și schimburi de experiență în zeci de ţări din toată lumea, pe listă fiind adăugate recent 34 de state, între care Argentina, Maldive, Madagascar, Mexic și Thailanda.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Universitatea din Oradea, parteneriatul cu cele 34 de ţări noi va fi valabil în perioada 2019 -2021, finanţarea totală alocată pentru programele dedicate studenţilor fiind de 448.000 de euro.

"Studenţii vor avea oportunitatea de a-şi dezvolta abilităţile personale şi profesionale în următoarele ţări partenere: Africa de Sud, Albania, Argentina, Barbados, Brazilia, Canada, Chile, China, Coreea de Sud, Cambodgia, Cuba, Egipt, El Salvador, Etiopia, Federaţia Rusă, India, Iordania, Japonia, Kazahstan, Kenya, Kârgâzstan, Kosovo, Madagascar, Malaezia, Maldive, Mauritius, Mexic, Muntenegru, Republica Dominicană, Republica Moldova, Thailanda, Taiwan, Ucraina şi Vietnam", se arată în comunicatul de presă.

Merită precizat că în anul universitar 2019-2020 rămân valabile şi mobilităţile în alte 48 de ţări, stabilite din 2018. Pentru acestea, finanţarea totală aprobată a fost de circa 861.000 de euro.

Comunicatul mai precizează că, datorită numărului mare de mobilităţi Erasmus, Universitatea din Oradea se clasează pe primul loc în ţară din punct de vedere al finanţării în cadrul Apelului pentru propuneri de proiecte de mobilitate cu ţările partenere în anul 2018.