De săptămâna viitoare, Senatul Universităţii din Oradea ar putea avea un nou lider.

Reuniţi luni în şedinţă, membrii forului au decis să organizeze alegeri cât mai repede, astfel că aspiranţii la această funcţie îşi pot depune candidaturile până vineri la ora 12.

"Şedinţa de alegeri va avea loc luni, 15 iulie", a declarat pentru BIHOREANUL cancelarul Senatului, profesorul Daniel Paşca. La aceste alegeri au drept de vot doar membrii Senatului, care vor decide viitorul preşedinte prin vot secret.

Candidaturile care vor fi depuse vor fi afişate vineri după prânz pe site-ul Universităţii, a mai precizat Paşca.

În şedinţa de luni, niciun senator nu şi-a exprimat dorinţa de a candida. În schimb, reprezentanţii Facultăţii de Protecţia Mediului l-au propus drept candidat pe colegul lor, Cornel Nicu Sabău, fost preşedinte al Comisiei de Etică din Universitate.

Contactat de BIHOREANUL, acesta a declarat că ia în calcul varianta de a candida. "Mă gândesc până vineri", a declarat Cornel Nicu Sabău (foto stânga).

Senatul Universităţii a rămas fără preşedinte după ce profesorul Sorin Curilă (foto dreapta) a demisionat, săptămâna trecută. El a luat această hotărâre după ce Senatul a respins, prin vot, solicitarea sa de a-i aproba o adresă prin care se delimita complet de un scandal privind retragerea unei diplome obţinute ilegal.