Pe 11 iulie în patru centre din Bihor se va susţine concursul pentru ocuparea posturilor vacante în învăţământul preuniversitar. Sunt 1357 de candidaţi înscrişi pentru 66 de posturi de titular, respectiv 1690 de posturi, catedre sau fracţiuni de catedră pentru angajarea pe perioadă determinată.

Detaliile au fost prezentate, miercuri, într-o conferinţă de presă de inspectorul şcolar general Alin Novac Iuhas.

Până acum, în cadrul concursului s-au desfăşurat etapele de înscriere a candidaţilor, validare a fişelor de înscriere pentru candidaţii promoţiilor anterioare, respectiv organizarea inspecţiilor speciale la clasă.

Absolvenţii promoţiei curente îşi vor valida cererile de înscriere la concurs după susţinerea examenelor de finalizare a studiilor, în perioada 5-9 iulie 2018, în sala festivă a Colegiului Tehnic "Mihai Viteazul" Oradea.

Concursul se va desfăşura în data de 11 iulie, afişarea rezultatelor fiind programată pentru 17 iulie. Contestaţiile se vor putea depune în perioada 17-18 iulie, iar afişarea rezultatelor finale se va face pe 24 iulie.

Din cei 1357 de candidaţi înscrişi, 233 sunt din promoţia curentă, iar ceilalţi 1124 au mai ocupat posturi în sistem.

Pentru concurs au fost publicate 66 de posturi didactice/catedre vacante în vederea angajării pe perioadă nedeterminată (58 în mediul urban, 8 în rural).

De asemenea, au fost publicate 1690 posturi didactice/catedre/fracţiuni de catedră în vederea angajării pe perioadă determinată (789 urban, 901 rural), 534 fiind complete.

Concursul se va desfăşura în patru centre, în funcţie de discipline: Colegiul Tehnic Mihai Viteazul, Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Colegiul Economic Partenie Cosma şi Şcoala Gimnazială Dacia.

După finalizarea concursului, vor avea loc şedinţe de repartizare. Informaţiile necesare candidaţilor se găsesc pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor (isjbihor.ro), la secţiunea Resurse.