Primul tur de scrutin pentru alegerea studenţilor care vor face parte din Senatul Universităţii din Oradea, în mandatul 2020-2024, n-a fost un subiect de interes pentru tineri.

Doar 391 din cei 14.869 de studenţi s-au prezentat la urne, iar pentru că cvorumul a fost departe de a fi atins, vineri va fi organizat al doilea tur de scrutin.

"A fost o prezenţă foarte slabă, nu s-a întrunit cvorumul pentru nicio facultate. Al doilea tur de scrutin va avea loc vineri, tot între orele 10 şi 16, la Biblioteca Universităţii", a declarat preşedintele Biroului Electoral Universitar, Claudia Timofte, joi, pentru BIHOREANUL. Aceasta a menţionat şi că scrutinul de miercuri s-a desfăşurat fără incidente.

Vineri, indiferent de prezenţa la vot, candidaţii cu cele mai multe voturi îşi vor asigura un loc în forul legislativ al Universităţii.

Pentru cele 16 locuri rezervate studenţilor s-au înscris 37 de candidaţi. Câte 4 studenţi concurează la facultăţile de Istorie, Medicină, Ştiinţe şi Ştiinţe Socio-Umane, 3 la Litere, câte 2 la Teologie, Ştiinţe Economice, Protecţia Mediului, Arte, Drept, Geografie şi Inginerie Managerială şi Tehnologică. Facultăţile de Inginerie Electrică, Inginerie Energetică, Construcţii şi Arhitectură şi CSUD au câte un singur candidat înscris în cursă.