Timp de o săptămână, aproape toţi studenţii de la FMF Oradea vor sta acasă. Facultatea de Medicină a anunţat, pe Facebook, că toate programele de studii, cu excepţia celui de Farmacie, suspendă activitatea didactică până pe 11 martie.

“Având în vedere contextul epidemiologic de infecție cu coronarivrus (COVID-19) se suspendă activitatea didactică cu studenții la toate programele de studii, cu excepția specializării Farmacie, începând din data de 04.03.2020 până la data de 11.03.2020”, se arată în anunţul postat pe pagina de Facebook a FMF.

Studenţilor li s-a mai transmis că facultatea urmează să stabilească planificările pentru recuperarea cursurilor şi a seminariilor.

FMF Oradea nu a oferit niciun alt detaliu despre această suspendare a activităţii.

Măsuri similare au fost luate şi de alte facultăţi sau universităţi de medicină din ţară. De pildă, pentru prevenirea răspândirii virusului, UMF Cluj Napoca a decis că, timp de două săptămâni, activitatea didactică se va desfăşura exclusiv online. Totodată, printr-un comunicat transmis presei, UMF le-a transmis studenţilor şi recomandarea să evite spaţiile aglomerate, inclusiv sălile de cinema ori restaurantele.

Deocamdată, FMF Oradea s-a rezumat să nu-i cheme la cursuri...