Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat va debuta miercuri, cu probele scrise. Acestea se vor desfăşura între 21 şi 26 august.

Potrivit profesorului Claudiu Damian, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, în total s-au înscris la examen 1.371 de candidaţi. "Din aceştia, 914 sunt absolvenţi din promoţia curentă, iar 457 din promoţii anterioare", a declarat Damian, marţi, pentru BIHOREANUL.

Cei mai mulţi candidaţi sunt înscrişi la proba obligatorie a profilului, 920 la număr, iar la proba la alegere a profilului sunt înscrişi 726 de absolvenţi de liceu. La examenul scris la limba şi literatura română sunt înscrişi 645 de candidaţi, iar la limba maternă 94. Probele de competenţe vor avea loc după examenele scrise.

În Bihor sunt amenajate şase centre de examen, la Colegiul Tehnic "Traian Vuia" Oradea, la Liceul Teologic Baptist "Emanuel", la Liceul Teoretic "Arany Janos" Salonta, la Liceul Teoretic "Constantin Şerban" Aleşd, la Liceul Teoretic "Horvath Janos" Marghita şi la Liceul Vocaţional "Nicolae Bolcaş" Beiuş.

De asemenea, în Bihor va funcţiona un centru de evaluare, în care vor fi corectate lucrări ale candidaţilor dintr-un alt judeţ.

Pentru pregătirea examenului, marţi, la sediul IŞJ Bihor, a avut loc şedinţa publică în care s-au tras la sorţi vicepreşedinţii, membrii şi secretarii din centrele de examen şi din centrul zonal de evaluare.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, notele la probele scrise vor fi afişate pe 3 septembrie, până cel târziu la ora 12, astfel încât cei nemulţumiţi să poată depune contestaţii, între orele 12 şi 16. Rezultatele finale se vor cunoaşte pe 7 septembrie.