Un incident a provocat agitaţie, marţi, în campusul Universităţii din Oradea. Un student din anul II de la Inginerie Managerială şi Tehnologică (IMT) a luat-o brusc la goană prin campus, dornic să ajungă rapid spre secretariatul facultăţii. Nu se ştie clar ce motive a avut tânărul ca să o ia la goană, unii martori spunând că voia să afle când are un examen, iar alţii că era nemulţumit de o notă primită. 

Cert este că, în goană, tânărul a lovit mai mulţi oameni, inclusiv pe fostul prorector Teodor Jurcuţ. "Trecând prin poarta Universităţii, s-a ciocnit cu domnul profesor Jurcuţ, care vorbea cu o studentă, dar nu intenţionat, ci în graba lui. Apoi, până să ajungă la Pavilionul B (n.r. sediul facultăţii) s-a mai ciocnit cu câţiva prin curte şi a avut un fel de altercaţie, în sensul că la un moment dat se simţea încolţit. Nişte colegi care erau în hol au sunat la Poliţie, să vină să-l liniştească", a declarat BIHOREANULUI, miercuri, decanul Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică, profesorul Alexandru Pele. 

Martori au povestit că două dintre persoanele izbite de tânărul de 24 de ani au căzut la pământ, fără însă să se rănească, dar şi că incoerenţa tânărului i-au făcut să creadă că era beat. "Era tulburat", confirmă şi decanul, care crede că tânărul era într-o stare emoţională precară, nu sub influenţa alcoolului. 

Chemat prin apel la numărul unic 112, un echipaj de Poliţie l-a luat pe tânăr din mulţime şi apoi l-a audiat. Comisarul Alina Dinu, purtător de cuvânt al Poliţiei Bihor, a declarat BIHOREANULUI că studentul a refuzat să se legitimieze, motiv pentru care a fost sancţionat de poliţişti cu avertisment. 

Incidentul nu s-a lăsat, totuşi, cu sesizări ori plângeri. "Domnii de la Poliţie mi-au spus că l-au întrebat explicit pe domnul profesor Jurcuţ dacă doreşte să depună plângere, dar dânsul a spus că nu", a precizat Pele. 

Totodată, tatăl tânărului a mers la facultate, pentru a discuta cu decanul despre incident. "Nu am mai avut niciodată probleme cu acest student, chiar s-a descurcat onorabil în anul I", a mai spus decanul de la IMT.