La doar trei săptămâni după ce a fost numit prin ordin al Ministerului Educaţiei în funcţia de inspector şcolar general adjunct în cadrul IŞJ Bihor, preotul ortodox Florin Buştea a renunţat la job.

Informaţia, aflată de BIHOREANUL, a fost confirmată marţi de inspectorul şcolar general Alin Novac Iuhas. "Aşa este, în data de 21 iunie am primit prin fax ordinul de încetare a mandatului", a declarat şeful IŞJ Bihor. Potrivit acestuia, Buştea a depus cererea de demisie la zi, invocând motive personale.

Întrebat dacă fostul său adjunct s-a plâns de ceva anume din activitatea din IŞJ Bihor, Novac Iuhas a răspuns că nu. "Nu cred că s-a pus problema astfel. Dar demisia este un act unilateral, aşa că dumnealui este în măsură să explice", a spus şeful IŞJ Bihor.

BIHOREANUL l-a contactat telefonic şi pe Florin Buştea, dar acesta nu a răspuns apelurilor.

Deocamdată, nicio altă persoană nu a fost numită în funcţia de inspector şcolar adjunct. Atribuţiile pe care le avea Buştea au fost preluate de Novac Iuhas şi de celălalt inspector şcolar adjunct, Kery Hajnal.

Aşa cum BIHOREANUL a scris, numirea lui Buştea la şefia IŞJ Bihor a fost una neaşteptată, dat fiind că bărbatul, profesor de religie în Salonta şi preot ortodox la Ciumeghiu, nu a mai lucrat niciodată în Inspectoratul Şcolar. El a înlocuit-o pe Codruţa Bogdan, cea care a ocupat această funcţie în ultimii patru ani, în urma unui concurs.