Senatul Universităţii din Oradea a decis să-l păstreze la catedră pe conferenţiarul Dumitru Mohan, în ciuda faptului că a intrat la pensie încă din 2016. Decizia a fost luată în ultima şedinţă din anul universitar 2017-2018, care a avut loc luni.

Mohan a rămas profesor titular pentru că este singurul conducător de rezidenţiat în domeniul neurochirurgiei, aşa că Facultatea de Medicină şi Farmacie are nevoie de el.

În aceeaşi şedinţă, senatorii Universităţii au mai aprobat solicitarea FMF de a-i păstra la catedră pe conferenţiarul Petre Octavian Teodorescu, şi el ajuns deja la pensie şi, totodată, unic coordonator de rezidenţiat în specializarea ATI, respectiv pe conferenţiarul Floare Sărac, care va împlini vârsta de pensionare în martie 2019. În cazul acesteia, Senatul Universităţii a decis, practic, să o mai păstreze la catedră, după ieşirea la pensie, timp de câteva luni, până la finalul următorului an universitar.

De altfel, FMF se numără printre puţinele facultăţi orădene care pot cere Senatului aprobarea ca profesorii pensionari să rămână la catedră. Conform unei decizii luate de forul legislativ al Universităţii, pot cere prelungirea activităţii ca titulari doar profesorii facultăţilor care nu au deficit financiar.  

Noi domenii de doctorat

Pe de altă parte, în aceeaşi şedinţă de luni, Senatul a aprobat demararea demersurilor pentru înfiinţarea unor noi domenii de doctorat la Universitatea din Oradea.

Mai precis, se doreşte acreditarea domeniilor de doctorat "Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale" şi "Matematică", Universitatea având profesori abilitaţi pentru coordonarea doctoratelor în aceste specializări.

În primăvară, Universitatea a pregătit documentele pentru acreditarea altor patru noi domenii de doctorat, din care două la categoria Ştiinţelor Economice, unul la Farmacie şi unul la Teologie.