În această toamnă, 12 specializări ale Universităţii din Oradea nu au demarat cursurile pentru anul I, din lipsă de studenţi, se arată într-un document transmis de instituţie, la solicitarea BIHOREANULUI.

Cele 12 specializări sunt răspândite la cinci facultăţi, iar şapte sunt la studii de licenţă şi cinci la masterat. Mai precis, este vorba de programele de licenţă "Sport şi performanţă motrică" şi "Ştiinţa mediului" de la Facultatea de Geografie, Turism şi Sport, "Inginerie economică în domeniul electric, electronic şi energetic" şi "Ingineria sistemelor de energii regenerabile" de la Facultatea de Inginerie Energetică şi Management Industrial, specializarea "Mecatronică" de la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică, "Comunicare şi relaţii publice" de la Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, respectiv "Afaceri internaţionale", forma la distanţă, de la Facultatea de Ştiinţe Economice.

Specializările de masterat fără priză la absolvenţii de liceu sunt "Gestiune şi amenajare turistică", (Facultatea de Geografie, Turism şi Sport), "Managementul sistemelor de energie" (Facultatea de Inginerie Energetică şi Management Industrial), "Securitate europeană" (IRISPSC), respectiv "Administrarea afacerilor (în limba engleză)" şi "Management aprofundat (în limba engleză)", ambele de la Facultatea de Ştiinţe Economice.

"Aceste programe de studii nu au întrunit numărul minim de studenţi pentru a fi demarate în anul universitar 2018-2019, stabilit prin hotărâre de Senat", se arată în adresa transmisă de Universitare.

Pentru a putea forma o grupă de studiu în anul I, un program de studiu din cadrul facultăţilor orădene trebuie să adune, la admitere, minim 20 de studenţi, dacă este vorba de o specializare unică în domeniul respectiv, sau minim 25 de studenţi, dacă mai există şi un alt program de studiu în acelaşi domeniu.