Sindicatul Liber din Învăţământ Bihor a anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor că profesori din 43 de unităţi de învăţământ boicotează examenele de simulare a Evaluării Naţionale. Ei sunt nemulţumiţi că guvernanţii nu le-au luat în seamă o serie de solicitări transmise în ultimele luni.

"Săptămâna trecută, SLÎ Bihor a transmis, printr-o adresă, că există cadre didactice membre de sindicat care nu vor să participe la simulări. În urma acestei informări, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a transmis directorilor unităţilor de învăţământ că aceste cadre didactice trebuie înlocuite", a declarat, luni, pentru BIHOREANUL, profesorul Claudiu Damian, purtător de cuvânt al IŞJ Bihor.

Potrivit acestuia, boicotul sindicaliştilor nu afectează deloc testările, care luni dimineaţă au debutat în toate cele 140 de centre de examen din judeţ. "Directorii au soluţionat fiecare situaţie, punctual, iar simularea la limba şi literatura română se desfăşoară în fiecare centru de examen", a mai spus Damian.

La nivel naţional, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a anunţat că sindicalişti din 1.100 de unităţi de învăţământ din toată ţara boicotează examenele. Dascălii sunt nemulţumiţi că pretenţii mai vechi ale lor nu au primit răspunsuri pozitive din partea guvernanţilor, precum problema reîncadrării personalului didactic, creşterea costului standard pe elev ori rediscutarea grilei de salarizare pentru personalul didactic.