În toate cele cinci centre de examen din Bihor s-a desfăşurat miercuri proba obligatorie a profilului, în cadrul Bacalaureatului de toamnă. Potrivit profesorului Claudiu Damian, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, la acest examen s-au înscris 964 de candidaţi, din care 780 au fost prezenţi.

"Din totalul candidaţilor prezenţi, 88 au susţinut examenul la disciplina Istorie, iar 692 la matematică", a declarat Damian, pentru BIHOREANUL.

Trei dintre absolvenţii de liceu au ratat însă şansa de a promova examenul maturităţii, din pricina tentativei de fraudă.

Un candidat care susţinea examenul la centrul amenajat în Colegiul Tehnic Traian Vuia a fost dat afară, după ce profesorii l-au prins că avea telefonul mobil la el, iar alţi doi candidaţi, ambii din centrul amenajat la Liceul Vocaţional Nicolae Bolcaş Beiuş, au fost şi ei eliminaţi, dar pentru că aveau căşti bluetooth.

Cei trei nu vor mai putea să se înscrie la Bacalaureat în următoarele două sesiuni, aşa că cel mai devreme ar putea să susţină examenele în anul 2020.

Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului se va încheia joi, cu proba la alegere. Notele vor fi afişate pe 1 septembrie.