Universitatea din Oradea devine a şaptea universitate membră a clusterului IT din Cluj Napoca, o entitate care reuneşte şi zeci de companii de profil. Universităţile care mai fac parte sunt UBB Cluj Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj, Universitatea de Artă şi Design Cluj Napoca, USAMV Cluj Napoca, UMF Cluj Napoca şi UNATC Bucureşti, iar printre companii se numără Optima, Nordlogic, Arxia şi BitStone.

Senatul Universităţii a aprobat, în şedinţa de marţi, propunerea de afiliere transmisă de conducerea executivă a instituţiei. "Această afiliere va fi de folos în situaţia în care colegii mei doresc să se implice, pe plan naţional sau internaţional, în echipe de proiecte. Ei vor şti de noi, noi vom şti de ei", a declarat rectorul Constantin Bungău, marţi, pentru BIHOREANUL.

Decizia din Senat a fost luată, chiar dacă au fost senatori care s-au arătat sceptici. Mai precis, membri ai forului s-au întrebat de ce nu face UO propriul cluster IT. "S-a explicat însă că afilierea la acest cluster nu exclude posibilitatea înfiinţării unui cluster la Oradea", a precizat preşedintele Senatului, Sorin Curilă. Astfel, forul legislativ academic şi-a dat acordul, iar conducerea executivă a Universităţii va parafa afilierea.