O mulţime de orădeni s-au revoltat, la începutul săptămânii trecute, din cauza unei grozăvii petrecute pe străzile oraşului. Aflat la volanul unei maşini scumpe, un bărbat a iscat o cursă de urmărire după ce a legat cu sârmă de autoturism un câine pe care tot el îl lovise şi l-a târât fără nicio milă pe asfalt.

Acuzat de martori şi de cei care au văzut ulterior imaginile pline de cruzime, ba chiar cercetat penal pentru fapta comisă, Gabriel Onaca nu se simte deloc vinovat. Mai mult, e indignat că trage de unul singur ponoasele poveştii. "Proprietarul câinelui trebuie să-mi plătească avariile la maşină!", pretinde orădeanul.

"Om nebun"

Incredibila poveste s-a petrecut în noaptea de 3/4 iunie în jurul orei 23.30. Mai mulţi orădeni s-au crucit văzând că pe strada Ogorului se plimba un SUV Subaru Forester de culoare albă, cu numere roşii, având agăţat după el un câine care nu mişca, fiind ori mort, ori inconştient. "Om nebun! Trage un câine după el pe toată centura. A fost oprit în Calea Aradului, de trei echipaje, după ce s-a sunat la 112", a reclamat o orădeancă pe pagina de Facebook a BIHOREANULUI, după ce a văzut grozăvia. Imediat, alţi cetăţeni au făcut sesizări similare, transmiţând redacţiei poze şi filmări de la faţa locului.

Şoferul a circulat din zona pasajului suprateran de pe strada Ciheiului până pe Calea Aradului, unde, lângă restaurantul Casa Piraţilor, a fost blocat de maşinile unor orădeni care au vrut să-l oprească. La scurt timp au ajuns acolo şi echipajele Poliţiei, alertate de participanţii la trafic. Oamenii legii au preluat câinele, iar pe şofer l-au dus la audieri chiar în acea noapte, deschizându-i dosar penal pentru rele tratamente aplicate animalelor. Dacă va fi trimis în judecată, riscă închisoare între 3 luni şi un an.

Ture pe centură

Ulterior, alţi martori ai barbariei au declarat BIHOREANULUI că şoferul părea efectiv că a ieşit la plimbare! "Este inacceptabil aşa ceva, făcea ture pe centură!", a declarat un orădean care a şi sunat la 112. "L-am depistat pe centură în timp ce se îndrepta spre podul de la Cihei. A oprit înainte să urce pe pod, câinele era deja legat, după care s-a îndreptat spre Auchan. Numărul de pe faţă era dat jos, maşina nu avea urme de lovire. La un moment dat, a pornit avariile şi circula cu 70-80 km/h înspre Auchan".

Ştirile despre fapta lipsită de milă au avut un impact uriaş şi sute de orădeni au comentat pe Facebook intrigantul incident. Fireşte, cu toţii l-au criticat pe făptaş, folosind din greu cuvinte dure...

Fără martori

BIHOREANUL l-a găsit pe şofer şi a aflat că acesta este, culmea, nemulţumit. Gabriel Onaca are 49 de ani şi este patronul firmei Polimer SRL, care face intermedieri în comerţul cu combustibili şi produse chimice pentru industrie, iar maşina pe care o conducea îi aparţine.

"Eu sunt indignat că trăiesc în România, unde doi-trei indivizi te opresc pe stradă, aşteptând să vină Poliţia. Am fost sechestrat pe stradă de indivizi care au opiniile lor, iar eu nu pot să-mi recuperez paguba", spune Onaca.

Bărbatul susţine că era singur în maşină şi circula pe centură dinspre Sânmartin spre Oradea, a lovind câinele, un metis de ciobănesc german, după ce i-a sărit în faţa maşinii. Până când a tras pe dreapta, câinele ar mai fi fost lovit şi de un TIR. "Am târât un cadavru, era eviscerat. Trebuia să pun în maşină un câine care avea intestinele pe-afară?", zice bărbatul, fără nicio remuşcare.

Prea murdar...

Onaca a sunat la 112, anunţând incidentul, dar i s-a spus că degeaba se deplasează un echipaj la el, căci poliţiştii n-au cum să afle cine e stăpânul câinelui. "Mi-au zis că în 24 de ore trebuie să mă prezint la Poliţie, pentru a primi avizul de reparaţii, dar este treaba mea cum le plătesc".

Drept urmare, bărbatul a decis să ia câinele cu el, convins că patrupedul avea un stăpân, pentru ca a doua zi să-l ducă la un veterinar care să-i citească microcipul, dar fiindcă animalul sângera n-a vrut să-şi murdărească maşina, aşa că a ales să-l lege cu o sârmă de bara din spate. "Să-l fi pus pe bancheta din spate, de piele, sau pe materialul textil din portbagaj? Câinele era mort deja", se jură Onaca. Orădeanul e nemulţumit că după scandal a rămas şi fără cadavrul câinelui, preluat de Poliţie şi dus la Direcţia Sanitar Veterinară, pentru efectuarea necropsiei. "Mie nimeni nu mi-a spus încă cine e stăpânul câinelui, cui cer banii de reparaţii?".

Onaca susţine că şi-a reparat deja maşina, care în mod cert nu are niciun semn că ar fi fost avariată vreodată. Cât au costat lucrările şi ce pagubă i-a făcut câinele, bărbatul refuză să spună. Oare tocmai pentru că ar deconspira că a făcut un gest necugetat pe bani de nimic?