Tobogane uriaşe, locuri de joacă în apă pentru copii, bază de tratament, wellness, SPA şi hotel de clasă business. Complexul President se transformă într-o adevărată staţiune sub pădurea staţiunii Băile Felix.

Primul pas a fost deja făcut printr-o investiţie de un milion de euro aflată în derulare. "Până la 1 iulie, vom dubla capacitatea aquapark-ului la peste 1.500 de persoane", anunţă Jean Podilă, patronul singurului complex turistic independent din Felix.

Poftiţi la aquapark!

Jean Podilă, proprietarul complexului PresidentGata cu aglomeraţia! Începând cu 1 iulie, aquapark-ul President se extinde cu un hectar de teren pe amplasamentul din imediata vecinătate. "Vrem să decongestionăm aquapark-ul prin amenajarea unei zone cu circa 500 de şezlonguri cu umbrele şi măsuţe şi să oferim noi posibilităţi de distracţie pentru tineri şi familiile cu copii", spune patronul complexului, Jean Podilă (foto).

Investiţiile, în valoare de un milion de euro, vor cuprinde amenajarea unei zone tip splash cu jocuri de apă pentru copii, a unui bazin semiolimpic şi a unui tobogan "multislide", înalt de 10 metri, cu patru piste, destinat familiilor. În plus, aquapark-ul va pune la dispoziţia amatorilor de senzaţii tari două tobogane înalte de 14 metri, din care unul de tip kamikaze şi, în premieră pentru România, unul de tip pendul, în care utilizatorul aşezat pe o barcă gonflabilă poate atinge în cădere o viteză de 50 kilometri la oră.

"Vrem să oferim servicii în plus pentru clienţii noştri. Vizitatorii vor avea acces la toate facilităţile aquapark-ului, la aceleaşi tarife de până acum", spune Podilă.

Să-nceapă petrecerea!

Până acum, aquapark-ul President, primul din Băile Felix, a "înghiţit" peste 3 milioane euro. În prezent, cuprinde 18 bazine, 5 tobogane şi 5 saune, atrăgând tineri şi familişti nu doar din Bihor, ci din întreaga ţară. Aşa s-a schimbat şi imaginea staţiunii, până nu demult considerată una destinată vârstnicilor veniţi pentru binefacerile apelor termale.

Dumitru Fechete, director PresidentVara, în aquapark, distracţia durează cât este ziua de lungă. Atmosfera este întreţinută de un MC care organizează concursuri pentru copii şi adulţi, aqua-zumba şi spuma party. "Suplimentar, începând cu noul sezon estival, în zona extinsă a aquapark-ului un DJ va organiza în fiecare seară party pentru tineri. Petrecerile vor dura până la ora 23, pentru a nu-i deranja pe cei care doresc să se odihnească", spune directorul complexului President, Dumitru Fechete (foto).

O staţiune în staţiune

President SpaComplexul President cuprinde în prezent trei hoteluri de 3-4 stele cu camere mari şi luminoase, demne de o cotaţie mai bună. Primul, Hotel President, a fost construit în 2011 şi are 104 camere, din care 81 cu balcoanele orientate către pădurea Băile Felix. Al doilea, Aqua President, inaugurat în urmă cu trei ani, numără 15 camere duble şi 4 apartamente situate chiar deasupra intrării în parcul acvatic şi are acces direct la bazine. Cel de-al treilea, President SPA (foto), construit şi inaugurat în 2017, are 45 de camere şi 5 apartamente şi este legat şi el de aquapark, printr-o pasarelă închisă, deasupra căreia urmează să fie amenajată o terasă circulantă.

Cel din urmă hotel dispune de sală de conferinţe cu 100 de locuri, piscină interioară cu jocuri de apă şi piscină exterioară cu bar. La primul etaj al acestuia funcţionează cea mai modernă zonă SPA din staţiune, cu un cabinet Pell Amar, unde se fac împachetări sau băi cu nămol ori plante, o zonă pentru masaj, un cabinet pentru tratamente faciale, lift-up, anti-aging şi altele. În plus, aici funcţionează un jacuzzi, trei saune - din care una turcească, una finlandeză iar alta salină - şi, în premieră, un frigidarium, în care vizitatorii înfierbântaţi se pot răcori la 5 grade Celsius.

La cinci stele!

Şi asta nu este tot! Din toamnă, după încheierea sezonului estival, complexul President va începe transformarea într-o staţiune de sine stătătoare, situată la ieşirea din Băile Felix. "Cel târziu în octombrie va demara construirea unui hotel de 5 stele, President Business, peste drum de aquapark, pe amplasamentul actualului restaurant", spune directorul Fechete.

Investiţie în valoare de 4,5 milioane euro, cofinanţată din fonduri europene, hotelul cu 76 de camere va fi dat în folosinţă în circa un an. Construcţia va avea la parter un restaurant cu 500 de locuri, iar la primul etaj un centru de conferinţe. "Hotelul va fi legat printr-o pasarelă supraterană, peste drumul de Cordău, de clădirea aquapark-ului, care se va extinde la rândul său. Toţi clienţii hotelurilor vor putea ajunge în orice punct din complex în halat şi papuci, fără să mai fie nevoiţi să iasă în stradă", spune Fechete.

Conceput să satisfacă inclusiv exigenţe de 5 stele, complexul President Resort va creşte, fără îndoială, atractivitatea staţiunii Băile Felix, cea de a doua destinaţie turistică din România după litoral. Şi chiar dacă nu are mare, face încă de pe acum valuri!