Orădenilor li se pregăteşte un spectacol de pomină! Coregrafiile celebrului Michael Flatley vor fi aduse, în iunie, la Oradea de 40 dintre cei mai buni dansatori din lume.

Show-ul "Lord of the Dance - Dangerous Games" include dansurile irlandeze pe care Michael Flatley le-a făcut faimoase în întreaga lume, dar prezentate în coregrafii moderne sub forma unei poveşti, cu ajutorul muzicii live, al costumelor spectaculoase şi al unor proiecţii 3D.

Geniul Flatley

Născut în urmă cu 60 de ani în Chicago din părinţi americano-irlandezi, Michael Flatley (foto) a reinventat dansul tradiţional irlandez, cu paşi rapizi şi spectaculoşi, introducând o serie de mişcări originale şi făcându-l cunoscut în toată lumea cu talentul său ieşit din comun.

În 1991, Michael Flatley era numit "una dintre comorile în viaţă ale Societăţii National Geographic, pentru măiestria unei forme de artă", iar în 1998 a fost inclus în Cartea Recordurilor pentru realizarea a 35 de paşi de step pe secundă!

La vremea aceea, irlandezul şi-a asigurat picioarele în caz de accident pentru 57,6 milioane de dolari! Şi acum Michael Flatley are milioane da fani peste tot în lume şi este privit ca un geniu datorită performanţelor sale coregrafice.

În 2016, la 57 de ani, după numeroase fracturi şi vătămări la nivelul coloanei vertebrale, creatorul companiei Lord of the Dance a decis să se retragă din activitate. Totuşi, n-a părăsit de tot domeniul pe care-l iubeşte: în prezent îşi pregăteşte dansatorii pentru show-urile pe care tot el le concepe.

Bine vs. Rău

În ultimii ani, compania Lord of the Dance a fost în turnee în mari oraşe ale lumii cu spectacolul "Dangerous Games" (Jocuri periculoase), producţie artistică semnată de însuşi Michael Flatley, pe muzica lui Gerard Fahy.

În premieră, pe 25 iunie, 40 dintre cei mai remarcabili dansatori din lume vor aduce acest spectacol în Oradea, la Arena Antonio Alexe, care se va transforma în sală de spectacol.

Producţia oferă publicului circa două ore de muzică şi dans "la superlativ", asigură organizatorii. Asta pentru că, învăţaţi chiar de lordul dansului, elevii săi se sincronizează perfect şi bat din pantofii de step exact în acelaşi timp, executând cu graţie coregrafiile show-ului.

Spectaculoasa punere în scenă aduce în prim plan lupta dintre forţele Binelui şi cele ale Răului prin intermediul dansului şi al tehnologiei de ultimă oră.

Roboţi dansatori

"Lord of the Dance - Dangerous Games" este un spectacol eclectic, ce cuprinde elemente de coregrafie cu un grad ridicat de dificultate, costume noi şi decoruri fascinante.

Noul concept al spectacolului include, de asemenea, un ecran gigantic care acoperă integral lăţimea scenei, proiecţii holografice 3D, efecte speciale de lumini şi lasere, roboţi dansatori şi acrobaţi de talie mondială. Mai mult, show-ul are şi momente de muzică live.

Indiferent de vârstă, oamenii adoră spectacolele irlandezilor, fapt dovedit de reprezentaţiile sold out care au doborât recorduri. De altfel, creierul din spatele producţiei, Michael Flatley, spunea: "Oricine care are între 5 şi 95 de ani poate să vină la acest show".

Ei bine, curioşii dintre cele două vârste îşi pot cumpăra bilete de pe portalul iabilet.ro, precum şi din magazinele Flanco, librăriile Cărtureşti şi din Diverta. Acestea se vând pe mai multe categorii, având preţuri între 100 şi 300 de lei. Cei care au mai văzut show-urile semnate de Michael Flatley garantează, însă, că merită...