Sanyi, scoate banii!

Consiliul Judeţean trebuie să ia, luna aceasta, o decizie extrem de sensibilă: îi cere sau nu peste 6 milioane de euro fostului preşedinte Alexandru Kiss? Politrucii de la conducerea judeţului au amânat vreme de trei ani ca CJ Bihor să se constituie parte civilă faţă de fostul lider al UDMR Bihor, care a ţepuit bugetul public prin licitaţii trântite şi contracte dezavantajoase, iar acum, în pragul prescrierii perioadei în care se mai poate iniţia recuperarea pagubei, unii funcţionari fac pe proştii, spunând că n-au habar de niciun prejudiciu, chit că şi ei au dat cu subsemnatul pe la DNA.

Click pentru tine!

Orădenii mai pot vota online doar până pe 9 martie proiectele de bugetare participativă pe care le doresc implementate în cartierele lor. La sfârşitul săptămânii trecute, topul celor mai votate proiecte era deschis de şcolile Onisifor Ghibu, Nicolae Bălcescu şi Lucian Blaga, care cer amenajarea unui parc etnografic, achiziţia de laptopuri şi construirea unei săli multifuncţionale, urmate de proiectele UDMR pentru reabilitarea Pieţei Tineretului şi a Casei de Cultură Podgoria.

Uite clasa, nu e clasa!

Şeful Inspectoratului Şcolar, Alin Novac Iuhas, pârât la Ministerul Educaţiei că tratează discreţionar şcolile din Oradea, "tăindu-le" din clase cum vrea el. Sub pretextul că la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu trebuie să ajungă doar cei mai buni elevi orădeni, şeful IŞJ a redus numărul claselor de-a V-a ale unităţii, nemulţumind profesorii, care l-au reclamat la Bucureşti şi se gândesc să-l şi dea în judecată.

Sub asaltul hoţilor

Ajuns în topul celor mai înstărite oraşe, municipiul Oradea îi atrage ca un magnet pe infractori. În ultimele luni, spărgătorii de locuinţe au dat lovituri în serie în centrul vechi al oraşului, de unde au plecat cu bani, bijuterii şi bunuri de peste 50.000 euro, poliţiştii bănuind că o parte dintre hoţi sunt "voiajori" veniţi din alte judeţe.

Datorie ABAndonată

Administraţia Bazinală de Apă Crişuri refuză să despăgubească un cetăţean căruia i-a distrus o proprietate. După ce şefii ABA i-au garantat la notar unui bărbat din Biharia că îi vor reface terenul distrus în timpul unor lucrări hidrotehnice, l-au chemat pe păgubit la judecată fiindcă promisiunea pe care i-au făcut-o ar fi fost... ilegală.

Atenţie la neatenţie!

Pensionarii sunt "ajutaţi" de Poşta Română să ia împrumuturi cu dobânzi de cămătărie. Din acest an, în baza unui contract încheiat cu instituţia financiară nebancară Credius, poştaşii le dau pensionarilor, odată cu banii şi talonul de pensie, reclame prin care sunt îndemnaţi să contracteze credite pe care trebuie să le returneze întreit.

Dănţăuşii de argint

Un grup de tineri din comuna bihoreană Budureasa a obţinut "argintul" la un concurs dedicat ansamblurilor folclorice în emisiunea PRO TV "La Măruţă". Format din amatori care ţin la tradiţii şi condus de haiosul Ioane Dobaşu’, Ansamblul Zestrea Budureşii s-a remarcat cu dansuri ca Vatra şi Polca, dar şi pentru că l-au cadorisit pe prezentator cu plăcinte, pancove, clisă şi pălincă de Bihor.

TIMP LIBER
Vin vedete!

Cum vremea n-o prea arată, primăvara e anunţată la Oradea cu muzică, teatru şi comedie. În luna martie, artişti de seamă vor urca pe scenele din oraş, începând cu Tudor Gheorghe, pentru al cărui spectacol, însă, biletele s-au epuizat rapid. Orădenii mai pot opta, totuşi, pentru show-urile pe care le vor da în perioada următoare Doru Octavian Dumitru, Ducu Bertzi, Viţa de Vie, Desperado şi Horaţiu Mălăele, acesta din urmă pregătind un spectacol pe care l-a numit "Ediţie specială".