Luni, 5 august, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, cu un conţinut variat şi bogat în informaţii inedite. Dintre subiectele noii ediţii:

Peştera secretelor

BIHOREANUL vă dezvăluie în exclusivitate cum, de teama vânătorilor de comori, specialişti din Oradea, Cluj şi Bucureşti fac, în cea mai mare taină, cercetări într-o grotă în care s-au descoperit vestigii nemaivăzute până acum în ţară, dar ţinute departe de public: bijuterii, vase şi arme, toate din Epoca Bronzului, lângă osemintele unor tinere despre care se bănuieşte că au fost sau războinice, sau şamane.

Peştera din Bihor care ascunde urme ale locuitorilor acestor meleaguri din anul 1.600 î.e.n a fost descoperită acum 35 de ani, dar - oricât ar părea de straniu - cercetarea temeinică a bijuteriilor, vaselor, armelor şi, mai ales, a osemintelor umane a început abia anul trecut. Experţii încearcă să afle cine au fost femeile uriaşe înhumate în grotă, asemănătoare celei din imagine, ce statut au avut în comunitatea lor şi de ce aceasta a simţit nevoia să le protejeze trupurile, ascunzându-le într-o galerie greu accesibilă, pe care au şi „sigilat-o” cu blocuri mari de calcar.

Dispăruţi fără urmă

Crimele de la Caracal dezvăluie problemele sistemului 112, dar şi superficialitatea cu care Poliţia investighează dispariţiile, din cauza lipsei de pregătire şi a legislaţiei specifice.

În timp ce Poliţia Română raportează pe propriul site doar doi copii şi trei adulţi din Bihor dispăruţi, BIHOREANUL a descoperit că în realitate în judeţ sunt 38 de cazuri nerezolvate, cel mai vechi fiind din 2003, majoritatea ţinute la secret pentru că aşa vor familiile. O incursiune exclusivă, într-un subiect de mare actualitate...

Pasc, ultimul zbor

La un an după ce Aeroportul Internaţional din Oradea a încetat să-şi merite numele, şeful Consiliului Judeţean l-a „demisionat” pe directorul Gheorghe Pasc.

BIHOREANUL dezvăluie cum directorul a fost forţat să plece din funcţie în plină negociere pentru noi curse, în schimb „politrucii” din Consiliul de Administraţie rămân de neatins, iar preşedintele CJ Pásztor Sándor anunţă un concurs internaţional, aşteptând ca un manager profesionist să fie găsit tocmai de... aceştia. Nu ar fi, deci, deloc exclus să fie unul după chipul si asemănarea lor...

Pact cu diavolul

Împărţirea pur politică a banilor pentru comunele şi oraşele din Bihor este confirmată de recentul acord dintre PNL, UDMR, PSD şi ALDE, pe care ziarul îl întoarce pe toate feţele.

În timp ce Alianţa 2020 condamnă PNL că reface „un USL local”, Cseke şi Mang susţin că înţelegerea readună politicienii în jurul proiectelor judeţului, iar Bolojan că repară parţial o nedreptate şi previne altele, BIHOREANUL a aflat că pe primarul Oradiei l-au forţat colegi din judeţ gata să fugă la... PSD.

Plagiator validat!

Consiliul Naţional pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare i-a revocat lui Florian Bodog unul din cele două titluri de doctor deţinute.

Fostul ministru PSD al Sănătăţii şi actualul prodecan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea va rămâne fără titlul de doctor în Management, după ce jurnalista Emilia Şercan l-a deconspirat că a plagiat, iar Universitatea de Vest din Timişoara a confirmat acest furt, despre care BIHOREANUL a scris în mod repetat, fără ca universitarii orădeni, colegi cu politicianul impostor, să fie impresionaţi.

Ştim noi mai bine!

Goana după bani europeni, dublată de absenţa unei consultări publice reale, face ca proiectele municipalităţii să fie încropite în dezavantajul orădenilor.

Implementate pe „repede înainte”, tot mai multe lucrări par sortite eşecului, transformând oraşul într-un mediu ostil trecătorilor, cu bănci fără spătar, spaţii publice fără cişmele şi intervenţii făcute după ureche, care afectează aspectul centrului istoric. BIHOREANUL a făcut o analiză critică, primind din partea edililor răspunsuri care de care mai curioase...

Prefectură vs. Primărie

La un an după ce Consiliul Local Oradea a votat Regulamentul privind administrarea şi întreţinerea spaţiilor verzi, Instituţia Prefectului Bihor a atacat în instanţă hotărârea cu pricina, astfel că aceasta este suspendată.

Acţiunea a fost introdusă în instanţă pe 19 iulie şi a fost anunţată de Prefectura Bihor, printr-un comunicat transmis după ce BIHOREANUL a solicitat informaţii pe această temă. De acum, obligaţia întreţinerii poate fi impusă doar prin referendum! Vezi ce probleme şi ce controverse naşte noua situaţie!

ACTUALITATE LOCALĂ
A ars BMW-ul şefului Poliţiei Rutiere Salonta!

Nu rataţi nici selecţia ştirilor de actualitate realizată de BIHOREANUL! Printre subiecte: Concursul pentru adjuncţi de la Ambulanță, reclamat la DNA; Cele mai bune şcoli din Bihor după rezultatele obţinute de elevi la examenele naţionale; Un nou val de spargeri de locuinţe în Oradea: Hoţii au luat la rând vilele din cartierul Grigorescu; Dosarul în care a fost inculpat primarul Beiuşului se întoarce la Parchet; A ars BMW-ul şefului Poliţiei Rutiere Salonta! Mână criminală sau scurtcircuit?; Din august, se scumpeşte apa şi încălzirea!; Accident teribil la Tileagd: Doi bunici au murit, iar nepotul lor este în stare gravă; Nu au condiţii! Spitalul Municipal închide bucătăria şi va asigura masa bolnavilor prin catering; Doi morți și șapte răniți, după ce un microbuz s-a ciocnit de un TIR; Spărgătorii lui „Păsulă” au ajuns din nou după gratii, ş.a.m.d.

TIMP LIBER
Seri ca-n filme

Timp de 10 zile, Parcul Cetăţii se va transforma în cinematograf în aer liber, unde orădenii se vor bucura, gratuit, de filme bune, alături de familie şi prieteni, savurând creaţiile din hamace şi de pe beanbags.

Ediţia a treia a Oradea Summer Film se va desfăşura în perioada 9-18 august şi cuprinde producţii interesante, bine primite la festivaluri prestigioase, precum cele de la Cannes, Veneţia şi Berlin. Vezi lista filmelor şi nu le rata pe cele care te atrag!