După ce comisia juridică a Parlamentului European i-a dat un vot negativ Rovanei Plumb, propunerea României pentru funcţia de comisar european, şefa Guvernului nu se lasă. Viorica Dăncilă a anunţat că nu retrage propunerea şi continuă să o susţină pe Plumb. 

"Tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile - atât la votul din Parlamentul European, dar mai ales reacţiile celor din ţară - nu mă face să am mai puţină încredere sau apreciere pentru Rovana Plumb, dimpotrivă. Rovana are, în continuare, susţinerea mea necondiţionată", a scris Viorica Dăncilă, sâmbătă, pe Facebook.

Proaspăt reîntoarsă din SUA, şefa PSD laudă "profesionalismul şi buna-credinţă" a Rovanei Plumb şi speră că luni comisia JURI îşi va schimba avizul.

"O cunosc de mulţi ani, am muncit împreună, ştiu măsura profesionalismului Rovanei şi a bunei-credinţe cu care şi-a făcut mereu treaba. Ştiu că ar exercita acest mandat de comisar european în bune condiţii şi am certitudinea că, pentru Rovana Plumb, spre deosebire de alţii, ar prima întotdeauna interesele şi politicile europene care contribuie la consolidarea proiectului european, aşa cum guvernul nostru acţionează. De aceea sper ca răspunsul comisiei JURI să fie unul pozitiv, în acord cu propunerea făcută de România şi susţinută de preşedintele Comisiei Europene", a completat premierul.

De asemenea, şi eurodeputaţii români din Grupul S&D al Parlamentului European au transmis că o susţin cu fermitate pe Rovana Plumb. 

„Europarlamentarii români, membri ai Grupului S&D din Parlamentul European, o susţin cu fermitate pe Rovana Plumb, candidatul desemnat al României pentru funcţia de comisar european pentru transporturi. Eurodeputaţii din Delegaţia Română S&D consideră că Rovana Plumb se află într-o situaţie fără precedent creată în urma unor jocuri politice de culise, care au aruncat procesul de validare a candidaturii sale în zona confuziei procedurale”, potrivit unui comunicat de presă al PSD, citat de Mediafax.

Atitudinea PSD este greu de explicat, ţinând cont că votul din comisia JURI împotriva Rovanei Plumb nu a fost unul la limită, ci unul vehement, cu 15 voturi "împotrivă", 6 voturi "pentru" şi 2 abţineri.