Fostul ministru, bihorean, al Sănătăţii, PSD-istul Florian Bodog, va fi audiat, marţi, de membrii Comisiei juridice a Senatului, după ce DNA a solicitat încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru abuz în serviciu şi fals intelectual, într-un dosar legat de modul în care acesta a angajat o consilieră din Oradea în perioada mandatului său la MS.

Potrivit ProTv, miercurea trecută, preşedintele Comisiei juridice, Robert Cazanciuc, anunţa că senatorul bihorean va fi audiat la începutul acestei săptămâni. Conform acestuia, termenul pentru raport acordat de Biroul permanent Comisiei juridice era 16 septembrie, dar în şedinţa de marţi se va stabili dacă este necesară o solicitare de prelungire a acestuia.

Sursa citată menţionează că Bodog a precizat, miercurea trecută, că se va prezenta singur la audieri, fără avocat. Legat de dosar, el a subliniat că toţi consilierii săi personali au prestat activităţi pentru care au fost remuneraţi.

Reamintim că, la începutul lunii iulie, procurorul general a transmis Senatului cererea DNA de ridicare a imunităţii fostului ministru, cu privire la abuz în serviciu şi fals intelectual, infracţiuni asimilate unor infracţiuni de corupţie.

Potrivit DNA, "în perioada februarie 2017 - ianuarie 2018 demnitarul, deşi cunoştea că persoana angajată în funcţia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu şi nu a prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului, ar fi atestat în mod nereal prezenţa acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezenţă şi nu a luat măsuri pentru sancţionarea disciplinară". Ca urmare a falsificării condicii de prezenţă, protejata lui Bodog a obţinut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 lei. Adică un salariu lunar de peste 6.400 lei, încasat pentru nimic...

Cu toate că senatorul nu i-a precizat numele, BIHOREANUL a dezvăluit, în luna iulie, că din descriere reiese că este vorba despre Olivia Andreea Baciu (foto), devenită după căsătorie Marcu, o tânără de 35 de ani cu un CV bogat. Absolventă a două facultăţi orădene (Matematică-Informatică şi Afaceri Internaţionale), a urmat şi două masterate: unul în informatică, la Oradea, şi unul în statistică, la University of Texas, din El Paso, SUA. Potrivit propriului CV, în timpul petrecut la universitatea americană, a şi predat, având gradul didactic de asistent universitar.

În 2016 a obţinut titlul de doctor în Cibernetică şi Statistică la UBB, cu o teză intitulată "Investigaţii statistice privind comportamentul preţurilor activelor financiare - cazul pieţei de capital". În cei 5 ani în care a urmat doctoratul la Cluj, a fost şi acolo asistent universitar, predând "Statistică descriptivă" şi "Metode cantitative".