Un nou atac armat îngrozeşte America. Un tânăr a deschis focul într-un supermarket Walmart din oraşul El Paso, din Texas, omorând 20 de oameni şi rănind alţi 26, scrie site-ul stirileprotv.ro.

Imagini surprinse de camere de supraveghere arată cum bărbatul, înarmat cu o armă de asalt de tip Kalaşnikov şi îmbrăcat cu un tricou negru şi cu pantaloni kaki intră în magazin şi începe să tragă, fără să ţină cont de nimic. Magazinul tocmai scosese la vânzare rechizite şcolare şi, conform estimărilor poliţiei, în interior se aflau între 1.000 şi 3.000 de oameni grăbiţi să îşi facă cumpărăturile.

Sute de poliţişti şi agenţi FBI au intervenit la acest caz, l-au vânat pe atacator în magazin şi l-au capturat. Ulterior, au anunţat că acesta, Patrick Crusius pe numele său, este alb, are 21 de ani şi este din Texas.

Guvernatorul Greg Abbott a descris atacul drept una dintre cele mai letale zile din istoria Texasului, iar preşedintele Donald Trump a reacţionat numint atacul "un act de laşitate".

Conform poliţiei americane, ucigaşul a lăsat un manifest al cărui conţinut indică o posibilă legătură cu "o crimă motivată de ură", sintagmă care în SUA face referire la atacuri îndreptate asupra unor persoane pe motive ce ţin de culoare, origine sau religie.

Textul care circulă pe internet denunţă "o invazie hispanică a Texas-ului"′ şi face referire la atacul asupra moscheilor din Christchurch, Noua Zeelandă de pe 15 martie, soldat cu 51 de morţi.

Atacul armat din El Paso este al 249-lea de acest tip comis de la începutul anului, pe teritoriul Statelor Unite.

UPDATE:

Câteva ore mai târziu, un alt atac armat a avut loc în SUA, mai precis într-un bar din oraşul Dayton, Ohio. Nouă persoane au murit, iar atacatorul a fost împuşcat mortal de către forţele de ordine. 

"Am avut agenţi în apropiere, atunci când s-a produs atacul, aşa că am putut răspunde imediat", a transmis Departamentul de Poliţie din Dayton, pe Twitter.