26 mai reprezintă șansa României de a continua un parcurs european, conectat cu adevărat la ceea ce înseamnă Europa. Alianța 2020 USR PLUS dorește să aducă Europa în România, conectând ireversibil țara noastră la valorile europene ale democrației și statului de drept. Vrem ca românii să beneficieze pe deplin de siguranța, bunăstarea și prosperitatea europeană, de aceea Alianța 2020 USR PLUS își asumă un angajament pentru o Românie democratică, prosperă și puternică în Uniunea Europeană, cu trei obiective principale:

- Recâștigarea încrederii în viitorul României, ca parte a Uniunii Europene, printr-o activitate credibilă, respectată de reprezentare a României în Parlamentul European.

- Asigurarea dezvoltării economice, prin atragerea de investiții și absorbția de fonduri europene, dezvoltarea agriculturii și satului românesc, a infrastructurii și a antreprenoriatului și crearea de locuri de muncă bine plătite.

- Bunăstare și creșterea calității vieții, prin asigurarea unor servicii de sănătate, de educație și sociale la standarde europene.

România poate contribui la o Uniune Europeană mai puternică, folosind experiența și competența candidaților noștri, precum și credibilitatea pe care aceștia o au în relația cu partenerii europeni. Suntem sătui ca România să fie reprezentată de oameni care nu au făcut nimic altceva decât politică și care își urmăresc propriul interes, lăsând la o parte ceea ce simt și doresc cu adevărat românii din țară și diaspora.

Viitorul nostru este și trebuie să fie în Europa, oricât de mult ar încerca cei de la putere să ne îndepărteze de ceea ce înseamnă dezvoltare, unitate, siguranță și încredere.

România are nevoie de o justiție independentă și protejarea drepturilor românilor din UE, bunăstarea societății, cu accent pe sănatate, educație și măsuri anti-săracie, prosperitate europeană și politică externă și de securitate, iar Alianța 2020 USR PLUS își asumă să reprezinte adevăratele probleme ale României în Parlamentul European.

Acest material a fost comandat de Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate (parte a alianţei electorale "Alianţa 2020 USR PLUS"), cod unic de identificare: 41190010.