Societatea de transport în comun OTL a anunţat că, începând de joi, se va relua circulaţia cu tramvaie pe linia 2, sistată în luna mai pentru lucrări la amenajarea unei noi linii de tramvai care să ajungă din Calea Aradului la depoul OTL, de-a lungul Peţei, prin spatele hipermarketului Auchan. 

"S-a finalizat etapa de lucrări, de la intersecţia Aviatorilor cu Calea Aradului. S-au introdus macazuri pe direcţia Auchan dinspre Calea Aradului şi dinspre Ioşia către Auchan", a precizat, la solicitarea BIHOREANULUI, directorul OTL, Viorel Pop. Totodată, în zonă a fost înlocuită pe mici porţiuni calea de rulare, acolo unde a fost cazul. 

În aceste zile se lucrează în continuare la extinderea liniei de tramvai pe Calea Aradului. De asemenea, se fac lucrări şi în spatele hipermarketului Auchan, unde a fost montată o porţiune de circa 150 de metri de şină.

Cum de joi va fi reluată circulaţia pe linia 2, linia de autobuz T2 se va desfiinţa. "Specificăm că, până la finalizarea lucrărilor, staţiile de tramvai de pe ambele sensuri de mers de pe str. Calea Aradului nu vor fi operaţionale. Îmbarcarea / debarcarea călătorilor se va face în / din noua staţie de pe str. Aviatorilor. Punctul pentru vânzarea titlurilor de călătorie va rămâne în continuare în staţia de autobuz", se arată într-o informare transmisă de OTL.

Lucrările de construire a 3,8 kilometri de linie dublă de tramvai, care va lega cartierele Ioşia şi Cantemir, de-a lungul pârâului Peţa, au fost atribuite unei asocieri de firme din care face parte şi constructorul orădean Abed Nego, pentru suma de 69,1 milioane lei.

Lucrările au început în această primăvară şi au termen de execuţie de 30 de luni.