Luni, 17 februarie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, cu un conţinut variat şi bogat în informaţii exclusive. Dintre subiectele noii ediţii:

Rahat de VIP-uri

Cum arată o boierie cu miesme? Se poate vedea într-unul din cele mai pitoreşti locuri din apropierea Oradiei. Lacul de la Paleu pierde apă din cauza unei spărturi în dig, dar "câştigă" rahat de la vilele construite pe mal în baza unor autorizaţii emise nelegal.

Deoarece casele nu sunt racordate la vreun sistem de canalizare, influenţii proprietari - foşti politicieni, şefi de instituţii şi afacerişti - îşi golesc fosele septice direct în lac prin ţevi clandestine, despre care Garda de Mediu susţine că ar fi doar pentru ape pluviale, deşi BIHOREANUL are dovada că prin ele curg şi dejecţiile.

Pentru unii, mumă...

O vede toată lumea, numai edilii par să se uite îj altă parte. Străzile Oradiei sunt brăzdate de şanţurile unor şantiere neînchise, cu acceptul tacit al Primăriei, care le găseşte constructorilor tot felul de scuze.

Municipalitatea tolerează amânarea predării unor lucrări precum reabilitarea Căii Bihorului şi construirea parcării subterane din strada Independenţei, în loc să penalizeze firmele executante cu 1% din valoarea contractului pentru fiecare zi de întârziere.

Neglijenţă fatală

Neglijenţă şi conduită deficitară, pentru asta îl consideră vinovat Judecătoria Oradea pe decanul Facultăţii de Medicină, Adrian Maghiar, unul dintre fondatorii Spitalului Pelican. Chirurgul a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu amânare, pe motiv că atitudinea sa superficială ar fi provocat, la două săptămâni după o operaţie, moartea unei paciente.

Specialişti din Timişoara şi Bucureşti au subliniat că medicul a comis nu una, ci mai multe erori, iar BIHOREANUL le dezvăluie, în exlusivitate.

Escroc fără limite

Ţeparul Hamza Andras, arestat după ce a lovit din nou, lăsând două orădence fără bani în conturi. Modul în care a acţionat impostorul ridică numeroase semne de întrebare legate de protecţia clienţilor băncilor, dar şi a companiilor de telefonie, căci Hamza a reuşit să "fure" un număr de telefon fără probleme.

Fiii ploii

Venită la Oradea, săptămâna tecută, ca să dezmintă greşirea unei prognoze şi să promită modernizări, şefa ANM a ignorat condiţiile proaste de muncă şi salarizarea umilitoare a specialiştilor.

BIHOREANUL a descoperit că meteorologii lucrează în clădiri dărăpănate, nu au nicio maşină de serviciu în tot judeţul, sunt plătiţi la jumătate faţă de colegii hidrologi de la Ape şi nu au spor de antenă, deşi cei din Oradea sunt expuşi radiaţiilor X, toate acestea afectând un sistem extrem de important pentru siguranţa cetăţenilor.

Merge la ţară!

Ca la noi, la nimenea! O funcţionară concediată din Primăria Oradea pentru că a furat din banii unui contribuabil a ajuns contabila Primăriei Toboliu.

Deşi primarul Ilie Bolojan i-a interzis Marianei Drăgan să mai ocupe o funcţie publică până în anul 2023, femeia a fost angajată de un alt edil liberal, care a ştiut cum să fenteze legea ca s-o poată face din nou funcţionar public.

Aventură în doi

Cum ar fi să călătoreşti în orice colţ de lume fără să te mai streseze gândul că trebuie să te întorci la muncă după două săptămâni? Să stai O jumătate de zi într-o piscină "fără margini" în Bali sau să sărbătoreşti Crăciunul pe o plajă de la marginea Australiei?

Doi orădeni, soţ şi soţie, au renunţat la tot pentru a călători prin Asia, Australia şi Noua Zeelandă. Până acum, Renata şi Paul Moca au vizitat peste 1.000 de locuri din 45 de ţări, printre care metropola Hong Kong sau Queenstown, un oraş pitoresc în care lacurile cu apă cristaline se întâlnesc cu munţii înzăpeziţi. O poveste de invidiat...

Spălătorul de vase

BIHOREANUL scrie povestea emoţionantă a orădeanului care a impresionat o ţară întreagă cântând operă la "Românii au talent".

Abandonat de mamă la naştere, singura alinare a lui Ernő Varga a fost muzica, primul cântec învăţat fiind "De ziua ta, mămico", pe care îl cânta adesea în orfelinat, în speranţa că femeia care l-a născut îl va salva. Dar nu a făcut-o...

Şcoala lui Rengle

De-a lungul anilor, Oradea a dat dansatori talentaţi. Cel mai bun exemplu este excentricul şi talentatul Emil Rengle, câştigătorul din 2018 al concursului "Românii au talent", care s-a remarcat în calitate de coregraf al unor vedete precum Inna, Antonia sau Alex Velea şi nu numai.

Emil n-a uitat de unde a plecat şi, pe 8 februarie, şi-a deschis în oraşul natal o şcoală de dans. NOW se adresează tuturor celor care vor să danseze, indiferent de vârstă şi scop. BIHOREANUL vă descrie ce posibilităţi aveţi...

ACTUALITATE LOCALĂ

Nu rataţi selecţia ştirilor de actualitate din BIHOREANUL tipărit! Printre subiecte: Parcarea din strada Independenţei ar putea fi inaugurată în aprilie; Primele decese cauzate de gripă în Bihor: Două persoane, infectate cu virus AH1N1; Patronul service-ului Cidan s-a trezit cu maşina furată din curtea casei; Undă verde pentru modernizarea liniei ferate Episcopia Bihor – Cluj; În lipsă de corupţi, DNA Oradea a inculpat un bihorean pentru subvenţii APIA; Primul cluster de geotermalism din ţară a fost înfiinţat la Oradea; Parcurile 1 Decembrie şi Petőfi vor fi modernizate; Sentinţă în favoarea regulamentului ce-i obligă pe orădeni să cureţe în faţa locuinţelor; Examene în limba maternă la facultăţi! Szabo Odon se laudă cu modificările la Legea Educaţiei.