PSD, pus la colţ

Alegerile din 26 mai au înlăturat PSD dintre primele trei partide în preferinţele orădenilor, iar în judeţ bihorenii i-au adus la doar jumătate din cota PNL. Cu un scor dublu faţă de cel de la europarlamentarele din 2014, liberalii s-au declarat principala forţă politică din Bihor, invitând de pe acum Alianţa 2020 USR-PLUS, care a obţinut un rezultat spectaculos în Oradea, să formeze o majoritate care să conducă municipiul şi judeţul fără UDMR, lansând totodată primele promisiuni pentru alegerile locale de anul viitor.

Monstru după gratii

Tatăl adolescentei din Oradea care şi-a înjunghiat bunica anul trecut a fost arestat pentru infracţiuni la viaţa sexuală. Bănuit de la început că şi-a sedus şi abuzat fiica de 13 ani, care apoi ar fi devenit violentă sub influenţa lui, Iulian Colţa a fost lăsat liber din lipsă de dovezi şi a tulit-o din ţară, revenind pe furiş pentru a-şi convinge victima, între timp internată într-un centru de minori, să fugă împreună în judeţul Hunedoara.

Caloriferul la control!

Peste 14.200 orădeni ale căror clădiri sunt înregistrate la Primărie ca fiind lipsite de instalaţii vor fi invitaţi să-şi lămurească situaţia imobilelor. Greu de crezut, dar 41% din cele 34.765 de case din Oradea apar în evidenţele municipalităţii ca fiind neracordate la reţele de curent, apă, canalizare şi încălzire, fapt pentru care proprietarii plătesc impozite mai mici cu până la 40%.

Chef... a-ntâia!

Moda serbărilor fastuoase şi costisitoare organizate la final de an şcolar a contaminat până şi învăţământul primar. Încurajaţi de învăţătoare, părinţii unor elevi care abia vor termina clasa pregătitoare la Colegiul Naţional Iosif Vulcan din Oradea au vrut să dea o petrecere cu masă şi formaţie la un restaurant din Băile Felix, planurile picând doar pentru că, sesizată de un tată nemulţumit de exagerări, directoarea a impus ca toate serbările să se ţină în şcoală.

Ba pe-a mă-tii!

PSD declanşează în Consiliul Local jihadul împotriva liberalilor primarului Ilie Bolojan. Social-democraţii îl acuză pe consilierul PNL Romeo Ionescu de conflict de interese fiindcă a votat bugetul APTOR şi ameninţă cu atacarea în instanţă a bugetului local pe 2019.

Edili în "beznă"

Primarii bihoreni nu sunt interesaţi să ia banii Administraţiei Fondului de Mediu, pentru a lumina gospodăriile fără electricitate. În Bihor există 301 case neracordate la reţeaua de electricitate, care ar putea fi dotate cu panouri fotovoltaice pe banii AFM, dar edilii întârzie să pregătească dosarele pentru obţinerea finanţării.

Ţara bizonilor

Cea mai mare fermă de bizoni din Europa se dezvoltă la marginea Salontei, până acum costând peste 20 milioane de euro. În ferma înfiinţată de un austriac sunt crescuţi peste 700 de bizoni, animale a căror carne este considerată o delicatesă deoarece are un gust aparte, nu conţine colesterol şi are foarte puţină grăsime, motiv pentru care e "vânată" de marile  restaurante.

Hai Pe Păşune!

"Pe Păşune este locul unde vii să te relaxezi. Este locul în care te întinzi pe covorul verde al naturii şi asculţi cum creşte iarba. Pe Păşune întinzi pătura şi mănânci bucate alese, udate din belşug cu licori savuroase. Pe Păşune te joci cu ţărâna sau faci primul pas către aventură. Şi apoi, după o zi plină, Pe Păşune îţi cântă menestrelii".
Aşa se prezintă cel mai nou festival rural din judeţul Bihor, care n-are doar un nume neaoş, ci şi un program bogat...