Niciun candidat nu a fost eliminat în Bihor, la ultima probă a examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, după cum anunţă un comunicat al Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

Absolvenţii care au studiat într-o limbă a minorităţilor naţionale (croată, italiană, germană, maghiară, slovacă, sârbă, ucraineană sau turcă) au susţinut joi proba scrisă la disciplina Limba şi literatura maternă.

"În judeţul Bihor au fost prezenţi 45 candidaţi. Dintre aceştia 41 au suţinut proba la limba şi literatura maghiară maternă, iar 4 la limba slovacă maternă. Nu s-au prezentat la examen 9 candidaţi. Nu s-au înregistrat candidaţi cu temperatura peste 37.3 ̊C. Nici un candidat nu a susţinut examenul cu subiectele de rezervă. Nu a fost eliminat nici un candidat", arată ISJ.

Comunicatul mai arată că echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. "În acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil din cadrul examenului naţional de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice".

Rezultatele la probele scrise se vor afişa pe 2 septembrie, până la ora 12, contestaţiile urmând să fie depuse în aceeaşi zi, între orele 14 şi 20.

"La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD)", mai scrie IȘJ.

Contestaţiile vor fi soluţionate în zilele de 3 şi 4 septembrie, urmând ca rezultatele finale să fie comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

În total, cinci elevi au fost eliminaţi de la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului în Bihor, pentru tentativă de fraudă. Astfel, aceştia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.