Campionatul European de baschet feminin, junioare I, Divizia A, de la Oradea se apropie de debut. Astfel, acum se fac ultimele preparative, sosesc echipele şi oficialii urmând ca miercuri de la ora 21, la Teatrul de Stat, să aibă loc festivitatea de deschidere. Jocurile vor debuta joi, 4 august, de la ora 13.30, şi se vor desfăşura în fiecare zi de la aceaşi oră, până la ora 21, la cele două locaţii, Arena "Antonio Alexe" şi sala de sport a Universităţii.

Organizatorii competiţiei de la Oradea sunt Federaţia Internaţională de Baschet, Federaţia Română de Baschet, Agenţia Naţională pentru Sport şi Tineret, Primăria Oradea, Consiliul Judeţean şi Clubul Sportiv Municipal Oradea.

Participă în toatal 16 echipe împărţite, în prima fază, în 4 grupe a câte 4. Din grupa A fac parte: România, Turcia, Suedia şi Rusia. În grupa B au fost repartizate: Slovenia, Polonia, Lituania şi Spania, în grupa C, Ucraina, Italia, Serbia şi Belgia, iar în cadrul grupei D, Slovacia, Cehia, Olanda şi Franţa.

Echipa României va disputa primul joc joi, de la ora 20.15, la sala Universităţii, în compania reprezentativei Rusiei.

Din păcate, echipa României este mult mai slabă decât anul trecut, schimbându-se generaţiile, nu mai este aceaşi reprezentativă care a obţinut promovarea în Divizia A. S-a văzut aceasta şi în cele trei jocuri amicale disputate săptămâna trecută în faţa Ungariei şi Franţei, pierdute toate. De aceea, tinerelor tricolore le va fi destul de greu să se menţină în divizie.

După echipele României şi Franţei, luni au sosit Spania şi Lituania, iar marţi sunt aşteptate marea majoritate a echipelor participante, mai puţin Italia, care va ajunge miercuri. Echipa Italiei este deţinătoarea titlului continental.