Primăria Oradea a împărţit oraşul pe sectoare, atribuind amenajarea spaţiilor verzi din fiecare zonă unei alte firme. Licitaţia a avut loc pentru prima oară la sfârşitul anului trecut, însă pentru fiecare din cele patru sectoare a licitat o singură firmă, ceea ce a transformat licitaţia într-un fel de atribuire, pentru că municipalitatea n-a avut cum să aleagă cel mai mic preţ, dat fiind că a avut o singură ofertă.

Sectorul patru a rămas neatribuit, întrucât firma care a licitat a fost descalificată pentru lipsa unor documente în dosar. Această zonă e delimitată de malul drept al Crişului Repede - Bdul. Decebal - str. Eroul Necunoscut - str. Lacul Roşu - str. Calea Bihorului, adică în cartierele Rogerius, Episcopia şi Oncea.

Primăria a anunţat marţi că reia prin această licitaţie procedura de achiziţie pentru amenajarea, modernizarea, extinderea şi executarea lucrărilor specifice zonelor verzi şi domeniului public din al patrulea sector.

Firmele interesate trebuie să ştie că valoarea maximă a lucrărilor în perioada 2011- 2013 este de 1.100.000 lei (inclusiv TVA), iar termenul limită de depunere a ofertei este 22 martie, ora 10. "Procedura de licitaţie este publicată pe SEAP - www.e-licitatie.ro (nr. Anunţ 115095/8.02.2011)", se mai arată în informarea Primăriei.

În cadrul aceleiaşi licitaţii, sectorul 1 a fost câştigat de Adenandra, al doilea de RER Ecologic Service, iar al treilea de Paniman în asociere cu Gardener Center Group.