Tragedie în formaţia FUNKorporation, care a concertat, vineri seară, la Oradea, în cadrul Stret Food Festival. Basistul trupei clujene, Szanto Lorand, 28 de ani, a murit într-un groaznic accident, chiar în timp ce se întorcea acasă.

Potrivit site-ului ziarulclujean.ro, accidentul s-a produs sâmbătă dimineaţă în localitatea clujeană Negreni. Trupa FUNKorporation se întorcea de la Oradea, unde cu o seară înainte susţinuse un concert la Street Food Festival, în Piaţa Unirii, iar în Negreni, membrii formaţiei au decis să facă o pauză.

Ei au lăsat sensul de mers spre Cluj-Napoca, au virat regulamentar peste cealaltă bandă de mers şi au oprit în parcarea din faţa Postului de Poliţie Negreni.

Accidentul s-a petrecut la câteva secunde după ce au coborât din microbuz, după ce şoferul unei autoutilitare a scăpat de sub control vehicolul care circula spre Oradea. Maşina l-a izbit în plin pe basist, rănind şi un alt coleg de-al său, un tânăr de 24 de ani, din Cluj-Napoca.

"Primele concluzii arată că şoferul vinovat de decesul basistului, un bărbat de 46 de ani din judeţul Gorj, ar fi adormit la volan. La faţa locului nu au fost găsite urme de frânare, iar după accident camionul s-a oprit la o distanţă considerabilă", arată sursa citată.

În urma impactului deosebit de violent, trupul lui Szanto Lorand a fost proiectat aproximativ 20 de metri. A fost găsit de medicii de la Ambulanţă într-un râu. Nu au mai putut să îl salveze.