În ultimul joc din 2012, echipa orădeană de baschet masculin CSM va primi sâmbătă seara, de la ora 20.30, în Arena „Antonio Alexe", vizita formației clujene U Mobitelco.

Meciul este înscris în prima manșă a fazei sferturilor de finală ale Cupei României, ediția 2012-2013, și se va desfășura la doar 11 zile de la confruntarea celor două formații în sezonul regulat al Ligii Naționale.

Dacă în campionat orădenii s-au impus la Cluj pe final, cu 84-82, acum se așteaptă o nouă dispută interesantă și din considerentul că jocul din cupă are cu totul alte conotații, pentru că în această competiție nu există posibilitatea de a recupera.

Totul se va decide astfel, în cele două jocuri, de la Oradea, respectiv Cluj (o săptămână mai târziu), pentru a se vedea care dintre cele două combatante vor continua cursa competiției și care va trebui să se recunoască eliminată. Cum ambele echipe își doresc să continue competiția, se anunță o dispută foarte interesantă, care va atrage, cel mai probabil, din nou, mult public spectator, în pofida faptului că un bilet de intrare va costa 10 lei. Pensionarii și copii sub 14 ani vor avea intrarea liberă.

Din câte se pare, probleme medicale nu există în loturile celor două echipe, însă va fi interesant de văzut cum vor reacționa jucătorii după cele câteva zile de pauză, ocazionate de sărbătoarea Crăciunului.

„Am ambiții mari pentru cupă. Cert este că parcursul în această competiție e mai scurt, dar și jocurile mai intense. E destul de simplu: dacă vrem să continuăm să sperăm la câștigarea cupei trebuie să învingem Clujul", a declarat, conform site-ului suporterilor, www.csm-oradea.ro, jucătorul Sasha Topchov, înaintea duelului cu U Mobitelco.

Partida de sâmbătă seară din Arena „Antonio Alexe" va fi arbitrată de Alin Mircea Faur, Ciprian Stoica și Cosmin Priscă. Comisar din partea Federației Române de Baschet a fost desemnat Radu Bucerzan.
Meciul va fi televizat de canalul Digi Sport.

După disputa de la Giurgiu, de vineri seara, în celelalte jocuri de sâmbătă ale fazei, BC Timișoara va primi replica Sibiului, iar BCM U Pitești se va confrunta cu Gaz Metan Mediaș.


Cupa României, sferturi de finală, manșa I:

Vineri

Ora 20.00 CSS Giurgiu - CSU Ploiești (Digi Sport)

Sâmbătă

Ora 17.00 BC Timișoara - CSU Atlassib Sibiu (Digi Sport)

Ora 18.45 BCM U Pitești - CS Gaz Metan Mediaș (Digi Sport)

Ora 20.30 CS Municipal Oradea - U-Mobitelco BT Cluj (Digi Sport)