Centrul Oradiei s-a umplut de culoare și de emoție, vineri, cu ocazia festivității de absolvire a liceenilor de la Colegiul Național Emanuil Gojdu.

Elevii și profesorii și-au dat întâlnire la școală încă de la ora 8.30. După ce au luat parte la o ultimă oră de dirigenție și la ultimul sunet de clopoțel, peste 200 de absolvenți au pornit în coloană până în Cetate, cântând în cor „Gaudeamus Igitur” și atrăgând privirile trecătorilor.

Emoționați, părinții i-au fotografiat și filmat pe tot parcursul evenimentului.

În Cetate, elevii din fiecare cele 7 clase de a XII-a au fost chemați pe scenă, diriginții prezentând rezultatele remarcabile obținute de aceștia pe parcursul anilor de liceu.

Astfel, cei prezenți au putut afla că mulți dintre absolvenți au și fost deja admiși la universități din țară și din străinătate, în baza rezultatelor de la olimpiade și alte concursuri școlare.

După discursurile ținute de reprezentanții școlii, dar și ai unor instituții publice, ca Primăria Oradea, Poliția Bihor sau Inspectoratul Școlar, un moment important a fost discursul șefului de promoție, Marc Șurtea (foto), care a încheiat liceul cu 10 pe linie în toți cei 4 ani, dar și cel al predării cheii către colegii mai mici din clasa a XI-a.

Marc a fost admis deja la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davilla” din București.

Între altele, fiecare clasă și-a prezentat imnul special compus pentru acest moment, iar la final, absolvenții au lansat baloane colorate în văzduh.

Emoțiile au continuat și seara, la banchetul de absolvire care, în acest an, a fost programat la sala de evenimente Opera.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!