O companie din Singapore a lansat o ofertă turistică inedită şi care prinde la public: croaziere de lux gândite pentru stăpânii de pisici şi iubitele lor feline, scrie agerpres.ro.

Ideea acestor călătorii aparține companiei Tall Ship Adventures, care în ultimii ani a organizat vacanțe pentru stăpânii de câini și patrupedele lor. Din 2001 până acum, peste 2.000 de câini au fost primiți la bord, iar acum a venit și rândul pisicilor.

Pe puntea iahtului Royal Albatross, au fost amenajate locuri special pentru relaxarea pisicilor, care privesc marea şi apusul soarelui în timp ce stăpânii lor degustă o cină alcătuită din patru până la şapte feluri de mâncare. 

O croazieră durează două ore și jumătate, timp în care oamenii și pisicile navighează de-a lungul coastelor insulei Sentosa. Un bilet costă 225 de dolari singaporezi (166 de dolari americani) și include și mâncare pentru animalul de companie, care însă este oferită la pachet. Asta pentru că, atunci când nu sunt într-un mediu familiar, felinele preferă să nu mănânce. Prin comparație, croazierele cu căței presupun și trei feluri de mâncare pentru aceștia.

„Cred că se simt bine (...), apreciază priveliştea şi impresia de libertate, îmi imaginez”, a spus Marissa Ng, de 28 de ani, care lucrează în domeniul resurselor umane. În timp ce ea vorbea cu jurnaliștii, pisicile ei, Coco şi Bobo, priveau cu atenţie marea dintr-o cutie aşezată lângă masă.

Pentru a fi acceptate pe iaht, pisicile trebuie să aibă minimum 4 luni, să fie sterilizate și vaccinate. De asemenea, ca măsură de precauție, poartă un ham și nu pot fi lăsate libere.

„Este un moment potrivit de petrecut în familie, întrucât l-am adoptat recent pe Mahmud'', a declarat și Aziana Aziz, de 41 de ani, o profesoară aflată la bord alături de soţ, copil și motanul lor Mahmud, în vârstă de 4 luni. „Apreciază (...), este curios , se uită peste tot, aşadar, da, cred că este o pisică fericită”, a mai spus ea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!