Fostul primar al Clujului din anii 90 și șef, tot pe atunci, al Partidului Unității Naționale a Românilor, Gheorghe Funar, nu are liniște nici la vârsta la care ar trebui să-și vadă de nepoți.

Săptămâna trecută, marți, Funar a înregistrat la Tribunalul Bihor un proces împotriva Biroului Electoral Județean, cerând ca acesta să fie obligat de instanță să nu accepte candidaturile pentru alegerile parlamentare depuse de UDMR Bihor, cu motivarea că nu este partid politic.

Ceea ce adesea, atunci când le convine, susțin inclusiv șefii UDMR-iști, zicând că este organizație culturală a minorității maghiare. De altfel, după cum a aflat Bihorel, Funar a înregistrat acțiuni identice, în aceeași zi de 15 octombrie, la toate tribunalele din toate județele țării și la cel al municipiului București, dar instanțele le-au respins.

Nu de alta, dar BEJ-urile au avut termen pentru validarea și definitivarea candidaturilor abia vineri și, oricum, potrivit legii, la alegerile parlamentare pot participa nu doar partidele politice, ci și organizațiile reprezentative ale minorităților naționale...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!