Viceprimarul Ovidiu Mureşan a fost înlocuit, joi, din funcţie cu UDMR-istul Huszár István, după ce liberalii şi reprezentanţii uniunii s-au înţeles pentru formarea unei majorităţi la nivel local.

Proiectul pentru schimbarea viceprimarului Ovidiu Mureşan, propus de consilierii liberali, respectiv cel pentru alegerea unui nou viceprimar, au fost ultimele pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local.

Deşi toţi cei 27 de consilieri locali au fost prezenţi la şedinţă, doar 20 au rămas la vot, după ce Mureşan a anunţat că se retrage din sală, alături de ceilalţi şase aleşi ai social-democraţilor.

Huszár István, 47 ani, a fost ales apoi - prin vot secret, exercitat într-o cabină - în funcţia de viceprimar, cu 19 voturi "pentru", un vot fiind anulat. La votul pentru schimbarea viceprimarului Ovidiu Mureşan din funcţie s-au înregistrat 19 voturi "pentru" şi unul împotrivă.

"Este o onoare deosebită, sper să fac faţă solicitărilor acestui post. Mulţumesc colegilor mei care mi-au acordat încrederea", le-a declarat Huszár István, imediat după vot, reprezentanţilor presei.

"Va fi mult de lucru, nici până acum nu m-am plictisit, dar nu-mi este frică", a mai spus Huszár, care este membru al Comisiei de buget-finanţe a Consiliului Local. În UDMR, acesta ocupă funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei din Oradea.

Conform celei mai recente declaraţii de avere, publicate pe site-ul municipalităţii, Huszár deţine patru terenuri în intravilan, în Oradea, Paleu şi Pădurea Neagră, şi are două clădiri, una în Oradea şi una în Pădurea Neagră, cea din urmă primită ca moştenire.

Potrivit declaraţiei de interese, noul viceprimar al Oradiei este asociat în trei firme: SC Izoconstruct Prodcom SRL, unde deţine 50% din acţiuni, respectiv în Isoplus KFT şi Kunigunda 45 KFT, ambele din Budapesta, în care deţine câte 1% din părţile sociale.

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolul "Ovidiu Mureşan a "fugit" înainte să fie schimbat din funcţia de viceprimar (FOTO/VIDEO)"