Ionela Lungu, o tânără de 23 de ani din Hunedoara şi-a dat demisia de la firma la care lucra ca inginer proiectant, după ce patronul societăţii, un consilier local din oraş, i-a ordonat să facă înconjurul sediului firmei.

Potrivit Adevărul, şeful femeii a considerat că aceasta pierde vremea la serviciu, drept urmare i-a cerut să înconjoare sediul firmei. "M-a umilit în faţa colegilor mei, spunându-mi că dacă nu am de lucru să fac ture de clădire şi apoi să vin la pauză şi să îi spun de câte ori am înconjurat sediul firmei. Eu m-am conformat, pentru că eram bulversată şi nu ştiam cum să reacţionez, dar apoi am depus două plângeri împotriva lui - una la Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara şi alta la Poliţie. Consider că m-a supus unui abuz şi la tratamente umilitoare. În nicio fişă a postului nu scrie că poţi fi tratat astfel de angajator", a povestit Ionela Lungu.

Tânăra spune că a făcut circa 250 de ture ale clădirii, adică aproximativ 10 kilometri. A doua zi, însă, şi-a depus demisia de la firma la care lucra.

Jane Măgăon, patronul societăţii care are ca activitate proiectarea instalaţiilor de gaz pentru imobile, nu infirmă povestea, dar spune că fosta lui angajată trebuia să fie pusă la lucru, pentru că nu făcea nimic pe parcursul programului.

"I-am dat de lucru. Angajata nu a produs aproape nimic în ultimele luni. Avea un salariu de 1.200 de lei pe care nu şi-l justifica, pentru că nu făcea nimic. Din luna ianuarie, ea a adus firmei circa 1.100 de lei. A avut în schimb mai multe probleme de atitudine: întârzia la lucru, îi deranja pe colegii ei care îşi făceau treaba, în timp ce ea stătea şi protesta faţă de sarcinile care îi erau date", a spus Jane Măgăon.