Incident neobişnuit, vineri, pe scena Teatrului Mihai Eminescu din Botoşani, unde un actor a fost împuşcat în ochi cu o armă de recuzită de către colegul său, în timpul repetiţiilor pentru spectacolul „Iubesc, iubesc, te iubesc!”.

Potrivit site-ului Adevarul.ro, incidentul s-a petrecut în timpul unei scene în care actorul Marius Rogojinschi trage cu un pistol spre colegul său. Marius Rogojinschi a folosit un pistol de tip airsoft și l-a împușcat pe actorul Răzvan Amitroaiei în ochiul stâng.

Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean „Mavromati” din Botoşani, unde a primit îngrijiri medicale.

„În cursul dimineţii de vineri, a ajuns în serviciul UPU-SMURD un actor împuşcat cu o armă artizanală. Pacientul prezenta un traumatism de glob ocular minor şi o congestie conjunctivală. A fost consultat în Unitatea de Primiri Urgenţe şi ulterior de medicul oftalmolog. A plecat la domiciliu cu recomandări, printre care o reevaluare oftalmologică în cursul zilei de luni", a declarat dr. Monica Adăscăliţei, managera Spitalului Judeţean de Urgenţe Botoşani, pentru sursa citată.

De asemenea, Adevarul.ro mai scrie că Poliţia Botoşani face verificări în acest caz. „În urma informaţiilor apărute în spaţiul public conform cărora, o persoană ar fi fost împuşcată, cu o armă tip airsoft, în timpul unor repetiţii pentru o scenă de teatru, fiindu-i create leziuni minore, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani şi Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase efectuează verificări pentru a stabili dacă au fost încălcate prevederile legale în ceea ce priveşte regimul armelor şi muniţiilor", a transmis IPJ Botoşani.

Site-ul de ştiri Monitorulbt.ro l-a contactat şi pe actorul care a tras spre colegul său, acesta din urmă susţinând că nu a calculat bine unghiul atunci când a tras.

„Arma este de airsoft un Tokarev TT-33 cu CO2 pe care eu îl folosesc în acest spectacol din momentul repetiţiilor la scenă. Eu trebuie să trag cu el şi spre a fi verifdică împuşcătura, ca să nu batem cu scândura în duşumea, am adus de acasă din colecţia mea un pistol airsoft pe care l-am folosit întotdeauna, fără bile, doar cu butelia de CO2 care face zgomot. Nu am calculat bine unghiul subiectiv, adică să îndrept arma cam la jumătate de metru de capul colegului meu şi am tras, iar aerul propulsat din butelia de CO2 l-a izbit în ochi", a spus Marius Rogojinschi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!