Un adolescent de 15 ani a fost descoperit de poliţiştii de frontieră bihoreni în timp ce încerca să iasă ilegal din ţară ascuns în portbagajul unui autoturism Kia cu număr de Ungaria, condus de un tânăr de 20 de ani.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, descoperirea a fost făcută sâmbătă dimineaţă, la ora 6, la Sectorul Poliţiei de Frontieră Borş.

"Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului, unde în urma cercetărilor a rezultat faptul că băiatul găsit în portbagajul maşinii se numeşte C.D.L., este în vârstă de 15 ani şi are domiciliul pe raza judeţului Sibiu. Din declaraţiile cetăţeanul român Florin M.S, şoferul autoturismului, a rezultat faptul că persoana în cauză a apelat la această metodă deoarece nu deţinea documente legale pentru a ieşi legal din ţară", se arată în comunicat.

Poliţiştii de frontieră bihoreni au întocmit şoferului actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru trafic de migranţi, iar adolescentului - pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

La finalizarea cercetărilor, minorul va fi predat părinţilor, mai menţionează comunicatul.